27 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla 7 saat mesafesi olan Ankara-Samsun arasının 2 saat 45 dakikaya ineceğini söyledi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Giresun'un şehir içi trafiğini önemli bir derecede azaltacak olan Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı'nın temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile beraber attı.

Bakan Uraloğlu temel atma töreninde yaptığı açıklamada yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, çok önemli detaylar paylaştı. Bakan Uraloğlu açıklamasında en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!


"GİRESUNLULARI GÜVEN VE KONFORLA TANIŞTIRDIK"

Bakan Uraloğlu açıklamada 2002'de Giresun'da yalnızca 26 kilometre bölünmüş yol olduğuna değinerek, bölünmüş yol uzunluğunu 128 kilometreye yükselttiklerini 12 kilometre olan bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu da 205 kilometreye ulaştırdıklarını dile getirdi. Yaptığı açıklamada 214 kilometre yolun iyileştirmesini yaptıklarını, 25 bin 590 metre uzunluğunda olan 14 adet Tünel, 5 bin 778 metre uzunluğunda olan 125 köprü hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, sahil yolunda 15 adet tüneli tamamlayarak hizmete açtıklarını da kaydetti.

KARADENİZ'E HIZLI TREN HATTI MÜJDESİ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüksek hızlı tren ağını tüm ülkede daha da yaygın hale getirdiklerini dile getiren Uraloğlu, en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açılışını gerçekleştirdiklerini şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projeler için düğmeye bastıklarını kaydetti. Merakla beklenen Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Samsun'a hızlı tren getireceklerine de değinen Bakan Uraloğlu, 120 kilometrelik Kırıkkale-Çorum arasının ihalesini bu sene gerçekleştireceklerini akabinde de 509 kilometre uzunluğa sahip Samsun-Sarp Demiryolu projesini hayata geçireceklerini müjdeledi.


SÜRE 2 SAAT 45 DAKİKAYA İNECEK

Açıklamasında inşallah bu sene içinde söz konusu bu hattın da etüt proje çalışmalarını başlatacaklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, bu proje hayata geçtiğinde Giresun'la beraber tüm Doğu Karadeniz Bölgesi şehirlerini demiryolu ile tanıştırmış olacaklarını söyledi. Bakan Uraloğlu "Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı"nın tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arasının 7 saatten 2 saat 45 dakikaya ineceğini de sözlerine ekledi.

 

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

'Elimizdeki altınları satalım mı?' sorusuna net yanıt İslam Memiş'ten geldi! Tarihi zirve için rakam verdi!


Geri Dön