07 / 05 / 2024

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı

Milyonlarca emekli ve memura yapılacak zamlarla ilgili en yetkili isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam için aranan öncelikli şartı ilk kez açıkladı. "Her şey buna bağlı" dedi. İşte zamlı maaşlarla ilgili son gelişmeler...



MEMUR ZAMLARI MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK?

Emekli ve memurlara Temmuz'da yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Memur ve memur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 7.5 oranındaki Ocak zammını geçen 6 aylık enflasyon kadar da fark ödenecek. Nisan ayı enflasyonuna baktığımızda 4 aylık oran yüzde 31,71 çıktı. Bu durumda memur ve memur emeklilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 24,21 oldu. İlk 4 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +24,21 olarak gerçekleşti. Yani memur ve memur emeklilerinin oranı yüzde 31.21 oldu. Bu rakama Mayıs ev Haziran enflasyonları da eklenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön