06 / 05 / 2024

Bakan Yanık: Depremzede vatandaşlar için 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık

Bakan Yanık: Depremzede vatandaşlar için 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların kullanımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 1 milyar 851 milyon gönderdiklerini açıkladı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamasında yaşanan iki büyük deprem sonrasında depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için hemen harekete geçerek ve ilk günden itibaren bölgede olduklarını söyledi.

Yanık, 83 ilde 53 ayni bağış deposu oluşturduklarını belirterek, "Depremin etkisi altında kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. 3 bin 960 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personellerimiz ile ASYA ekiplerimiz, 2 bin 850 çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerimizin de desteği ile toplamda 6 bin 810 kişi deprem bölgesindeki organizasyonda görev aldı. Bakanlık olarak bölgedeki vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon TL kaynak yolladık" ifadesini kullandı.

Bakan Yanık: Depremzede vatandaşlar için 1 milyar 851 milyon TL kaynak aktardık

297 ADET SOSYAL MARKET KURULDU

Yaşanan deprem sonrasında bu bölgede 203, deprem bölgesi dışında 94 olmak üzere toplamda 297 adet sosyal marketle vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Bakan Yanık, "Ayrıca Malatya’da 5, Hatay’da 2, Kahramanmaraş’ta 3, Adıyaman’da 1 adet olmak üzere 11 adet gezici sosyal marketimizle de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde karşılamayı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

 


Geri Dön