06 / 05 / 2024

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım Bakanı Yumaklı: Tarımda ‘Yerlileştirme ve Millileştirme’ adımları hızlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Vahit Kirişci'den devralan İbrahim Yumaklı, ilk mesajlarını verdi. Bakan Yumaklı, gelecek dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini söyledi.



İbrahim Yumaklı, bu yapısal dönüşümü üretime gönül vermiş çiftçilerimizle tamamlayacaklarının altını çizerken, yol haritalarının belli olduğunu, önümüzdeki dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini kaydetti.

MİLLİLEŞTİRME ADIMLARI ATILACAK

Tarımsal girdi tedarikinde özellikle dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık olarak ‘yerlileştirme ve millileştirme’ adına adımlarına öncelik vereceklerini ve hızlandıracaklarını ifade etti. Türkiye Yüzyılı ile tarımda üretimin ve üreticinin yüzyılının başladığının altını çizen Bakan İbrahim Yumaklı, gıda arz güvenliğinin sağlanmasını önemsediklerini ve yeni dönemde  gıda üretim sistemlerinin sürdürülebilir risklere karşı dayanıklı ve güçlü bir yapıya kavuşması için her türlü tedbiri alırken tüketicinin de güvenilir gıdaya makul fiyatlarla erişebilmesi konusuna yoğunlaşacaklarını aktardı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön