29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

Bakan Işıkhan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maş zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere ilişkin gereken adımları atacaklarını söyledi.



AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Vedat Işıkhan, orada yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki şehirlerin toparlanma sürecine girdiğini anlattı.

En büyük tesellilerinin, çadırda yaşayan tek bir vatandaşın dahi bulunmaması olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, "Çok şükür ki kalıcı konutlarına henüz yerleşmemiş her bir depremzedemiz, konteyner kentlerdeki geçici yaşam alanlarında yaşamlarını sürdürüyorlar. İnşallah mümkün olan en kısa sürede vatandaşlarımızın tamamını kalıcı konutlarına kavuşturacağız" dedi.

Işıkhan, 28 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir icraat dönemine girdiklerini, daha büyük hedeflerinin olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

5 BİN LİRALIK ÖDEMEMİZİN KARARINI AÇIKLADIK

Bakan Işıkhan, göreve gelir gelmez asgari ücret ara zammını belirlediklerini, kamu görevlilerinin toplu sözleşmelerini de imzaladıklarını söyledi.

Işıkhan, "Hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin TL'lik ödememizin kararını açıkladık" diye ifade etti.

EMEKLİ MAAŞLARINA YILBAŞI ZAMMI

Emekli maaşlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

Bakan Işıkhan dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

KASIM AYINDA İKRAMİYE ÖDEMELERİ YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 100. yılı sebebiyle emeklilere 5 bin liralık ikramiye verileceğini duyurdu. 61 milyar liralık ödemeden 12,5 milyon emekli yararlanacak.

Tek seferlik, dul ve yetimlerin de yararlanacağı 5 bin liralık ikramiye 15 Kasım'dan önce emeklilerin hesabında olacak. Vefat eden eşinden yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alan 2 bin 500 lira alacak. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük emekli maaşı halen 7 bin 500 TL olarak uygulanıyor. Bağ-Kur ve SSK emeklileri her 6 ayda bir enflasyon oranı kadar zam alıyor. Memur emeklileri ise toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkına hak kazanıyor.

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomik dubleks prefabrik ev fiyatı 604 bin 900 TL'den başlıyor! 82, 105, 122, 158 metrekare ev fiyatları ne kadar?

Yılmaz: Enflasyon 2024’de ciddi anlamda gerileyecek! 2026 yılında tek haneli rakamlara inecek!


Geri Dön