29 / 04 / 2024

Bakanlığın kiracısı olduğu bina sayısı mecliste!

Bakanlığın kiracısı olduğu bina sayısı mecliste!

Bakanlığın kiralık olarak kullandığı bina sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Bakanlığın kiralık olarak kullandığı bina sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''AKP döneminde artan kamu harcamaları nedeniyle kamuoyunda ''vergi mükelleflerinin vergileri nerelere harcanıyor'' sorusu her geçen gün daha da artmaktadır. Adalet Bakanlığı bünyesindeki birçok mahkeme binası ve araçların kiralık olduğu iddiası kamuoyu tarafından dikkatle takip edilmektedir'' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1- Adalet Bakanlığı tarafından kiralık olarak kullanılan bina sayısı nedir? Bu binalar hangi şehirlerde hangi amaçla kiralanmıştır?
2- Adalet Bakanlığı tarafından kiralık olarak kullanılan binalara son beş yıl içinde ödenen tutar nedir? Bu tutarın yıllara göre dağılımı nedir?
3- Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar tarafından hizmet ve makam aracı olarak kiralık araç sayısı nedir? Bu araçlar hangi şehirlerde kim ya da kimler için tahsis edilmiştir?
4- Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar tarafından hizmet ve makam aracı olarak kullanılan kiralık araçlara son beş yıl içince ödenen tutar nedir? Bu tutarın yıllara göre dağılı nedir?


Geri Dön