09 / 05 / 2024

Bakanlık açıkladı! Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam kararı yürürlükte

Bakanlık açıkladı! Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam kararı yürürlükte

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında, Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 yükseliş sağlandığı belirtildi.

Buna göre, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin’ Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Kasım 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe konulan kararın 9’uncu maddesinin 2’nci fıkrasında yapılan düzenleme kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış oldu.

EK DERS ÜCRETİ 9 SAAT ARTIRILDI

Karar ile ayrıca alanlarına bakılmaksızın Fatih Projesinin tüm bileşenlerinin geliştirilmesi ve yürütülmesi ile teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi, elektronik içeriklerin üretilmesi ve denetlenmesi çalışmalarını yürütmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırıldıkları ek ders ücreti haftada 9 saat yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belirttiği açıklama doğrultusunda "2002'de göreve geldiğimizde derslik sayımız 343 bindi. Bugün bu rakam 2 kata yakın yükselişle 620 bine yükseldi.." ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Buna göre, saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artış yapacağız. Böylece aylık ücretlerinde 2023'te yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız."

 Bakanlık açıkladı! Ücretli öğretmenlere yüzde 25 zam kararı yürürlükte

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı ücretli öğretmenlere de zam yapıldı. "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, doğrultusunda Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, resmi görevi bulunmayanlara haftada verilen ek ders görevi saati 39'dan 36'ya indirildi. Resmi görevi bulunmayıp ders görevi verilenlere, fiilen çalıştıkları her dört saat ders için, hizmetler için görevi karşılığında bir saatlik ek ders ücreti daha ödemesi yapılacak.

 

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

MEB, deprem bölgesinde 22 bin derslik inşa edecek!

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

 

 


Geri Dön