16 / 05 / 2024

Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!

Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergilerin ödeme sürelerini 1 ay erteledi. İşte detaylar!



ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Türkiye’de erken emekli olunabilen 45 ayrı meslek gurubu bulunmaktadır. Bahsedilen meslek gruplarının çalışan kişiyi yıpratmasından dolayı daha erken emekli olma gibi bir imkan ortaya çıkıyor.

Bu şartlardan öne çıkanlar ise prim gün sayısı, çalışma süresinde maden işçilerinin 1800 gün, diğer işçilerde de 3600 gün fiili hizmet süresinin tamamlanması gerekiyor.

1993 YILINDA SİGORTALI OLAN ERKEK NE ZAMAN EMEKLİ OLUR?

Sigortalılık başlangıç tarihi 23.05.1993 tarihinden önce ise 49 yaş ve 5600 prim günü, sigortalık başlangıç tarihi 23.05.1993 tarihinden sonra ise 50 yaş ile 5675 prim günü şartlarını yerine getirmelisiniz. 3600 prim günü ile yaşlılık aylığı almak isteyenler, 58 yaşın dolması gerekmektedir.

1999 ÖNCESİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR?

1999 yılı öncesinde sigortalı olan erkekler için 25, kadınlar için 20 yılı doldurmuş olma şartı aranmaktadır. Bu konu için sonradan sigortalı olanlar için yıl şartı aranmamaktadır.

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Normal şartlarda ne zaman emekli olurum?

TOKİ arsa sonuçları ne zaman açıklanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön