16 / 05 / 2024

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan'da göz açtırılmayacak!

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan'da göz açtırılmayacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan sebebiyle yaşanan yüzyılın afetinden etkilenen şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde gıda kontrollerini çoğaltacak, tüketimi çoğalan ekmek,  tatlı ve süt ürünleriyle alakalı işletmeleri daha sıkı takibe alacak.



Bakanlık, özellikle zelzeleden etkilenen şehirlere yapılan gıda yardımlarının kontrolünü sürdürürken ramazanda da emniyetle gıda tüketilebilmesi için kontrollere ağırlık verecek.

Ramazanla beraber beslenme rutinlerinde da değişiklik oluşuyor. Unlu mamuller, ekmek, tatlı, şekerli mamuller, et ve süt ürünlerinin tüketimi bu ayda yükseliş gösteriyor. Bakanlık  söz konusu ürünlerle alakalı işletmelerin resmi kontrollerine yoğunlaşacak.

Özellikle iftar yapılan toplu tüketim yerlerinde, ilk olarak hijyen kontrolleri olmak üzere gerekli denetimler yapılacak.

"Ramazan paketi" ismi ile muhtelif gıdaların bir arada olduğu paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlerde gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri denetimden geçecek, gerekli durumlarda ürünlerden analiz edilmek üzere numune alınacak.

Geçen sene 1 milyon 350 bin gıda denetimi yapıldı

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan da göz açtırılmayacak!

Diğer taraftan Bakanlık, geçen sene yaklaşık 1 milyon 350 bin gıda denetimi gerçekleştirdi. Bu denetimlerde 18 bin 413 idari para cezası kesildi. Alo 174 Gıda Hattı'na gelen başvurular
 ise 84 bin 861 oldu. Lüzumlu incelemelerin ardından bunlardan 4 bin 735'ine ait cezai işlem yapıldı.

Vatandaşlar, halk sağlığı ve gıda emniyetini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Türkiye'nin her yerinden Alo 174 Gıda Hattı'na ya da "0 501 174 0 174" numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı'na bildirebilecek.


Geri Dön