29 / 04 / 2024

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.



Başvurusu kabul edilen vatandaşların bu yardımı elde edebilmeleri için Ziraat, Halkbank veya Vakıfbank gibi bankalardan bir hesab açmış olmaları gerekmektedir. Aksi halde, yardım ödemelerinin PTT şubeleri veslesi ile yapılacağı ifade edilmiştir.

Bakanlık, sosyal yardımların yanı sıra gereksinim sahibi ailelere barınma ve gıda yardımlarının da sosyal yardım vakfı şubeleri vesilesi ile sürecwğini söylemiştir.

Bu 4.336 TL'lik destek, belirli bir gelir seviyesinin altında olan ailelere yapılan bir peşin yardımdır. Başvuruların nasıl ve nereye yapıldığına dair detaylı bilgilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden erişebilmektedir.

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Diğer taraftan, seçimlerin bitmesinin arkasından kabine şekillenirken, Haziran ayında memur, emekli ve asgari ücret zammının gündeme geleceği ve Temmuz ayında bu zammın aylıklara yansıtılacağı söylenmiştir. Bu aşamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli bir gelirin altında olan ailelere muntazam olarak her ay 4.336 TL'ye kadar peşin yardım yapacaklarını ilan etmiştir.

Tespit edilen 16.998 TL'lik gelir bedeli, 3 kişilik bir aile için hesaplanmış olup kişi başı 5.666 TL'ye denk gelmektedir. Bu sebeple, 4 kişilik bir aile için bu sosyal yardımdan yararlanabilmek için aile içi toplam akarın 22.664 TL veya daha az olması gerekmektedir.

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek


Geri Dön