03 / 05 / 2024

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrik fiyatlarını düşürecek hamleleri açıkladı. Peki elektrik faturaları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar...



Düzenlemenin detaylarının tek tek değinilen açıklamada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ifadeleri yer aldı. Varank, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretilmesine ilişkin yatırımların  genel teşvik sistemi içerisinde desteklendiğini kaydetti. Varank, "Bu yatırımlara KDV istisnası ile gümrük vergisi muafiyeti desteği sağlamaktaydık" diye konuştu.

Bakanlıktan elektrik fiyatlarını düşürecek hamle!

Araç üretimine ilave teşvik

Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararı ile belli bir boyutta otomobil üretimi gerçekleştiren tesisler için geçerli gümrük vergisiz otomobil ithal etme hakkı, hibrit ve elektrikli ticari araç üretici firmalarının gerçekleştirecekleri ilave yatırımlar için de bu alan genişletilecek.

Çelik demir piyasasının önemli girdileri arasında bulunan ferro-krom üretimine yönelik yatırımların 1, 2 ve 3. alanlarda yapılması durumunda 4. Bölge desteklerinden faydalanma imkanı sağlanacak.

Türkiye beyaz eşya sektörü ihracatta Avrupa şampiyonu oldu!

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Elektrik faturalarına şok indirim kararı geldi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Başvuran herkese elektrik faturası desteği verilecek! Paranızı PTT'den almayı unutmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön