21 / 05 / 2024

Bakanlıktan tarımdaki önemli ürünlere transit ticaret yasağı

Bakanlıktan tarımdaki önemli ürünlere transit ticaret yasağı

10 Mart’ta dağıtım bölgelerine yazı gönderen Ticaret Bakanlığı, aralarında nohut, mercimek, arpa, buğday, ayçiçek yağı, çavdar ve tohumun da yer aldığı transit ticaret yasağı getirdiğini duyurdu.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Türkiye’de gündeme gelebilecek ürün yoksunluğunu önlemek için bakanlık tarafından önlem alındı. Bakanlık, bakliyat, hububat, yem grubundaki ürünler ile yağlı tohumlu bitkilere transit ticaret yasağı getirdi.

Ticaret Bakanlığı Doğu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce dağıtım birimlerine gönderilen yazıda, "Listedeki ürünlerin antrepo rejimine tabi tutulmalarına müteakip, antrepolardan yurt dışına transit rejimi altında taşınmasına izin verilmemesinin" uygun olduğu vurgulandı.

Bakanlıktan tarımdaki önemli ürünlere transit ticaret yasağı

Ekli listedeki ürünler arasında nohut, mercimek, buğday, kuru fasulye, çavdar, arpa, ayçiçeği tohumu, arpa kepeği ve ayçiçeği yağı gibi ürünler bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön