04 / 05 / 2024

Bakırköy'de bina çöktü!

Bakırköy'de bina çöktü!

İstanbul Bakırköy'de bir binanın zemini çöktü. Enkaz altında işçilerin olduğu öğrenildi. Temel kazısı sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi toprak altında kaldı.



İstanbul Bakırköy'de bir binanın zemini çöktü. Enkaz altında işçilerin olduğu öğrenildi.


Bakırköy Abidin Dino Sokak'ta bir inşaatın temel kazısı sırasında meydana gelen göçükte 2 işçi toprak altında kaldı. Bir işçi kendi imkanlarıyla çıkarken itfaiye ekiplerinin diğer işçiyi kurtarma çalışması sürüyor.


Sabah




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bakırköy Yeşilköy'de bir inşaatın temelinde 2 işçi istinat duvarı çalışması yaparken saat 09.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 1 işçi 1,5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.



İşçilerden biri son anda toprak altında kalmaktan kurtulurken, diğer işçi Ali Aka ise beline kadar toprağın altında kaldı. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, işçiyi kurtarmak için çalışmalara başladı. Yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışma sonucunda işçi kurtarıldı. İnşaatın temelinde sedyeye konan işçi, itfaiye vinciyle kaldırılarak sokağa çıkartıldı.


Olay yerinde bekletilen ambulansa konan işçi, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Ali Aka'nın sağ ayağında 3 kırık olduğu öğrenildi.


Öte yandan olay yerine AFAD ve Bahçelievler Belediyesi ,Arama Kurtarma Birliği de geldi. Olayın yağmur sonrası toprağın yumuşaması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü.



Yeni Şafak



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bakırköy'de çöken binada enkaz altında işçilerin kaldığı bildirildi.

Bakırköy Yeşilköy Abidin Dino Sokak’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılıp yeniden yapımına başlanan binanın zemini çöktü. Enkaz altında 1 işçinin kaldığı öğrenildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri, sevk edildi.


Sözcü



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bakırköy’de bulunan bir inşaatta sabah saatlerinde meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi yaklaşık bir buçuk saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.


Bakırköy Abidin Dino Sokak'ta bulunan bir inşaatın temel kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Sinan Çopoğlu kendi imkanlarıyla kurtulurken, Ali Aka isimli işçi ise toprak altında sıkıştı. İnşaatta bulunan işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan işçiyi kurtarmak için uzun uğraş verdi.  


Ayrıca AFAD ve bazı arama kurtarma ekipleri de olay yerine gelerek kurtarma çalışmasına destek verdi. Yaklaşık bir buçuk saatlik bir çalışmanın ardından Ali Aka, bulunduğu yerden çıkartıldı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra, yaralı işçi sedyeye konularak vinç yardımıyla inşaatın temelinden çıkartılarak ambulansa konuldu. Hastaneye kaldırılan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.


Bugün



Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bakırköy Yeşilköy'de bir inşaatın temelinde 2 işçi istinat duvarı çalışması yaparken dün sabah toprak kayması meydana geldi. İşçilerden Ömer Yılmaz son anda toprak altında kalmaktan kurtulurken, diğer işçi Ali Aka ise beline kadar toprağın altında kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, işçiyi kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışma sonucunda işçi kurtarıldı. Göçüğün, yağmur sonrası toprağın yumuşaması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü. 


Vahdet Gazetesi



Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Olay saat 09.30 sıralarında Yeşilköy'de mıyla yukarı çekildi. Olay yerinde bekletiyaşandı. İki işçi, bir inşaatın temelinde isti- len ambulanla Bakırköy Sadi Konuk Eğinat duvarı çalışması yaparken toprak kay- tim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı, dı. İşçilerden Ali Aka beline kadar topra- Ali Aka'nın sağ ayağında 3 kırık olduğu ğın altında kaldı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 1 öğrenildi. Olayın yağmur sonrası toprağın buçuk saatlik çalışma sonucunda Aka'yı yumuşaması nedeniyle meydana geldiği kurtardı. Sedyeye konan işçi, vinç yardı- ileri sürüldü. 



Yurt Gazetesi



Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Yeşilköy'de inşaatın istinat duvarının yapımı sırasında toprak kaydı, Ali Aka adlı işçi toprak altında kaldı. İşçi bir saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Bursa'da da bir inşaatta göçük yaşandı, 2 işçi yaralandı. 


BirGün



Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BAKIRKÖY'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılan binanın zemininde meydana gelen göçükte iki işçi yaralandı. Bakırköy'e bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde Abidin Dino Sokak'taki inşaatta yaşanan göçük esnasında işçilerden biri enkazın altında kaldı, itfaiyenin yaklaşık bir saatlik çalışmaları sonucu kurtarılan işçi hastaneye sevk edildi. Kazadan sonra inşaat çalışması durdurulurken, iki işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 


Evrensel


Geri Dön