11 / 05 / 2024

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...



KADIN BALIKÇILARINA DESTEK!

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, dünya su ürünleri üretiminde kadınların büyük bir önemi olduğuna dikkat çekerek, küçük ölçekli balıkçılık, işleme, su ürünleri yetiştiriciliği değerlendirme faaliyetlerde kadınlar güçlü bir yere sahip olduklarını belirtti.

Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde kadınların ve gençlerin varlığını ve rollerini artırmayı ve güçlendirmeyi tüm dünyada desteklendiğine vurgu yapan Türkyılmaz, "Her yerde kadınlar için fırsat eşitliğini teşvik etmeye ve geleceğin balıkçı topluluklarını desteklemek için kadınların ve gençlerin mesleki eğitimine vurgu yapılmaktadır" diye belirtti.

Türkyılmaz, ülkemiz de diğer üretim alanlarında olduğu gibi balıkçılık sektöründe de kadın varlığını güçlendirmeyi hedeflemekte, bu kapsamda da politikalar uygulandığı bilgisini paylaştı.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

BALIKÇILARA 82,9 MİLYON TL'LİK DESTEK!

Küçük ölçekli balıkçılık faaliyetlerinin, 2017 senesinde destekleme kapsamına alındığını kaydeden Türkyılmaz, bu destekleme modelinde 2017 senesinden bu zamana kadar küçük ölçekli balıkçılara 82,9 milyon lira ödeme yapıldığını kaydetti. 

2023 yılı desteklemesinde ise ilk defa balıkçı gemisi sahibi ya da ortağı olan kadınlara yüzde 25 daha fazla destekleme ödemesi yapılacağını söyleyen Türkyılmaz, 55 ilden yapılan toplam 15 bin 239 başvurunun, 720 adedi kadın balıkçıların tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi. 

Sözlerine devam eden Türkyılmaz, "Aslında balıkçılık sektöründeki kadın varlığı görünenden çok daha fazladır. Tekne bakımından ağ onarımına, balık kasalamaktan satışına kadar daha pek çok faaliyette kadın eli bunmaktadır. Küçük ölçekli balıkçılıkta ve iç su avcılığında tayfa olarak eşine yardım eden pek çok kadın balıkçının varlığı bilinmekledir. Bu katkı çok değerlidir" diye belirtti.

Euro mu daha yükselecek dolar mı? Biri daha avantajlı! İslam Memiş açıkladı! Bunu alan yaşadı!

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!


Geri Dön