27 / 04 / 2024

Balıkesir Belediyesi'nden Savaştepe'ye yatırım atağı!

Balıkesir Belediyesi'nden Savaştepe'ye yatırım atağı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ve merkezi hükümetin Savaştepe ilçesinde devam eden çalışmaları ve projelerini yerinde inceledi. Uğur, Savaştepe beş yıl içerisinde çok değişecek"dedi




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ve merkezi hükümetin Savaştepe ilçesinde devam eden çalışmaları ve projelerini yerinde inceledi. Savaştepe'nin otoyolların ve demiryolunun merkezinde önemli bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Uğur, merkezi hükümetin ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri ve yatırımların sonucunda Savaştepe'nin beş yıl içerisinde çok değişeceğini kaydetti. Başkan Uğur'a Savaştepe programında; AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Genel Sekreter Osman Yenidoğan ve daire başkanları eşlik etti. Savaştepe girişinde Başkan Uğur, Savaştepe ilçesi girişinde Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Savaştepe AK Parti İlçe Başkanı Ali Toprak, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları mensupları ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Savaştepe Meslek Yüksekokulu'nun inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Uğur, inşaatın bir an önce tamamlanıp, eğitimin başlaması için merkezi hükümet düzeyinde girişimlerde bulunacağını belirtti. Savaştepe- Soma yolunun altından geçen menfezin genişletilmesi için alan incelemesi yapan Başkan Uğur, bu incelemenin ardından günlük bin metre kare taş kapasiteli Savaştepe Parke Taşı Şantiyesini gezip,  çalışmaları yakından takip etti. Başkan Uğur, ayrıca Savaştepe ATL Teknik Atölyelerini, Savaştepe Kız Mezarlığı, Çamlık Mesire Alanı ve Sarıbeyler Düğün Salonu'nda incelemelerde bulundu. 


Başkan Uğur: "Beş Yıl Sonra Farklı Bir Savaştepe Olacak"


Savaştepe programına; Ak Parti İlçe Başkanlığı ziyaretiyle başlayan Başkan Uğur, çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Savaştepe'ye büyük devlet yatırımlarının yapıldığını ifade eden Başkan Uğur, " İnşallah bir buçuk-iki yıl içerisinde yapımı devam eden yolun tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir'den Savaştepe'ye, Savaştepe'den İzmir'e ulaşım sağlanacak. Balıkesir-Savaştepe yolunun ihalesi yapıldı, yakında yer teslimi yapılacak. Balıkesir-Savaştepe yolu virajlardan arındırılmış, geniş güzel bir yol olacak. Arkasından yüksek hızlı trenin bitmesiyle birlikte Savaştepe tam bir merkez konumunda olacak. Savaştepe; otoyolların, demiryolunun merkezinde bir ilçemiz. Savaştepe bundan beş yıl sonra bugünkünden çok farklı bir konumda olacak. Bu yatırımlar bittiğinde Çandırlı limanı ve Menemen'e karayoluyla bağlandığında farklı bir Savaştepe olacak" dedi


Başkan Uğur: "Savaştepe Eğitimin Merkezi Olacak"


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ve BASKİ'nin Savaştepe'ye yönelik hizmet ve projelerinin tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Başkan Uğur, "BASKİ'miz Savaştepe'de çalışmalarını devam ettiriyor. Kırsaldaki abone çalışmalarını tamamladı. Fen İşlerimiz kırsaldaki çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız; Sarıbeyler Barajı'ndan yaptığı çalışmalar var. Savaştepe bizim için önemli bir yer. Savaştepe eskiden nasıl eğitimin merkeziyse bugün de eğitimin merkezi olacak.  Savaştepe'ye yapılacak meslek yüksekokulunun inşaatı devam ediyor. Biz Büyükşehir belediyesi olarak gerekli desteği vereceğiz" dedi. 


Balıkesir Şantiyeye Döndü


Savaştepe'deki çiftçilerin merakla beklediği sulama fiyatıyla ilgili müjde veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sarıbeyler Barajı'nın sulamasının geçtiğimiz yılki fiyat olacağını vurguladı.  Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: " Sarıbeyler  Barajı sulamayla ilgili çiftçimizin kafasında soru işaretleri var. Geçen yıl fiyat neyse bu sene de aynı.  Aynı hizmeti fiyatlara dokunmadan çiftçilerimize vereceğiz. Savaştepe'nin çalışkan bir belediye başkanı var. Parke fabrikası kurdu. Onun yetmediği yerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olacak. Balıkesir bir yandan devlet yatırımlarıyla bir yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin yatırımlarıyla şantiyeye dönmüş halde. Balıkesir şehir hastanesinin inşaatında binin üzerinde insan çalışıyor. Köprüler yollar yapılıyor. Dağlar devriliyor. Şu anda 4 müteahhit arazide.  Marmara Belediye Başkanımızla birlikte dün Tuzla'daydık. Marmara Adası'nın Avşa'nın ulaşımını nasıl kolaylaştırabiliriz diye orada girişimlerde bulunduk. Çiftçimize her zaman destek veriyoruz. Sütçümüze, zeytincimize, seracımıza, arıcımıza. Balıkesir'in önü açık, Savaştepe'nin önü açık.  Eski kanallar verimli değil. Bunların kapalı sistemi dönmesi lazım. DSİ'yle görüşmemiz devam ediyor. Sulama Birlikleri yüzde 10 vermesi gerekiyor ancak bunu veremiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak BASKİ olarak yüzde 10 biz ödeyeceğiz. Projeler yapıldıktan sonra DSİ'ye yüzde 10'nu biz yatıracağız,Sarıbey Barajı'nın sularını kapalı sistem yapacağız" dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön