01 / 05 / 2024

Balıkesir'de yapılacak köprülü kavşak projesine neden itiraz edildi?

Balıkesir'de yapılacak köprülü kavşak projesine neden itiraz edildi?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır yaşanan trafik sorununu çözmek için hazırladığı köprülü kavşak projesine itiraz eden Yırcalı ailesinin talebi, İdare Mahkemesi ve Belediye Meclisi’nce reddedildi.



Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Av. Mehmet Birol Şahin, “Karar ile hemşehrilerimiz, Balıkesir’e hizmet etmek için yaptığımız çalışmaları kimlerin engellemeye çalıştığını görmüş oldu” dedi.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15 Ekim 2014'te, Belediye Encümeni'nin de 5 Kasım 2014 tarihinde içinde Yırcalı ailesinin ev ve arsasının da bulunduğu Hastane Kavşağı'nın kamulaştırılması kararı aldı. Ege Mahallesi'ndeki Yırcalı ailesine ait adanın yola terk edilmesi gereken alanıyla ilgili kamulaştırma kararı aileye tebliğ edildi. Ailenin karar üzerine Balıkesir İdare Mahkemesi'ne açtığı dava reddedildi. n 'Manzaramız bozulur' Hastane Kavşağı'na üstgeçit yapılabilmesi için Yırcalı ailesine ait taşınmazda imar planına göre yola bedelsiz olarak terkedilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Yırcalı ailesinden imar planına uygun olarak bahçe duvarını 1.5 metre geriye çekmesini istedik. Aile kabul etmeyince, bedel ödeyerek kamulaştırma kararı aldık, rayicinin üzerindeki teklifimizi de reddedip dava açmayı tercih ettiler. İdare Mahkemesi de Rona Yırcalı ve ailesinin kamulaştırma kararının iptaliyle ilgi yürütmeyi durdurma talebini reddetti. Ailenin 'manzaramız bozulur' gerekçesiyle iptal ettirmeye çalıştığı proje hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını kimlerin engellemeye çalıştığı da böylece görülmüş oldu" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön