04 / 05 / 2024

Balıkesir'e 10 bin yeni konut müjdesi!

Balıkesir'e 10 bin yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6 Eylül Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 263 hektarlık alanda 10 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştireceklerini müjdeledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Valiliği'nde katıldığı il değerlendirme toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Balıkesir'deki projelerini anlattı.

- Balıkesir'deki projeler 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, 6 Eylül Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaklaşık 263 hektarlık alanda 10 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştireceklerini belirterek, projeyle örnek şehircilik anlayışının sergileneceğini müjdelefi.

İlk etapta 1000 konutu Balıkesir'e kazandıracaklarını belirten Kurum, şu şekilde konuştu:

"Diğer önemli mahallemiz Gümüşçeşme'de bir rezerv alanımız var. 46 dönümlük bir arazi. Bu araziye de yine şehrin silüetine ve mimarisine uygun bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje yaklaşık 400 bağımsız bölümden oluşacak. Burada ürettiğimiz rezerv konutları yine şehrin merkezindeki kentsel dönüşüm alanlarında rezerv konut olarak kullanacağız. Bu sayede şehrimize yeni meydanlar, yeni bahçeler, yeni parklar kazandırıp vatandaşımızın burada sosyal anlamda imkanlarını artırmak yönünde bu projeyi gerçekleştireceğiz. Şehir merkezindeki okul ihtiyacını gidermek için de mevcuttaki konut alanlarını boşaltmak suretiyle bu rezerv konutları da değerlendirmiş olacağız. Büyükşehir Belediyemiz başlattığı Avlulu Evler ve İnşaatçılar Çarşısı'nda yapılacak proje için Büyükşehir ve 6 Eylül belediyelerimiz ile İl Bank Genel Müdürlüğümüz protokol kapsamında burada 900 konut, 400 dükkan projesini çok kısa zamanda, vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde, yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

 


Geri Dön