02 / 05 / 2024

Bandırma imar sorunu TBMM gündeminde!

Bandırma imar sorunu TBMM gündeminde!

Bandırma Belediyesinin 1/5.000’lik İmar Planlarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz onaylanmaması üzerine, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm TBMM gündemine taşıdı.



Bandırma Belediyesinin 1/5.000’lik İmar Planlarının  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz onaylanmaması üzerine, konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Bandırmaya ayrımcılık mı yapılıyor” dedi.


Mehmet Tüm’ün, yaptığı açıklama şöyle: “Büyükşehir Belediyesi Yasası’na göre 1/5.000’lik plan yapma hakkı Büyükşehir belediyelerine verilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yeni ilçe olmalarına karşın merkezdeki Altıeylül ve Karesi ilçelerinin 5.000’lik planlarını yapmış, ancak tarihî bir ilçe olan Bandırma’nın planını bir türlü yapmamıştır.


Bakana soruyorum: Bandırma Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için mi ayrımcılık yapılıyor? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu tür ayrımcılığı hep yapmaktadır. Buna karşı bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Belediye Yasası’nda ayrımcılığı ortadan kaldıracak bu düzenlemeyi yapacak mısınız? Örneğin “Belirli bir süre içerisinde yapılmayan planları ilçe belediyelerinin kendisi yapar.” hükmünü koyacak mısınız? Bandırma halkı bu ayrımcılığa son vermek konusunda Hükümetten açıklama beklemektedir.”


Balıkesir Yeni Haber 


Geri Dön