03 / 05 / 2024

Bandırma'ya yapılacak yatırım 10 milyar avro olacak!

Bandırma'ya yapılacak yatırım 10 milyar avro olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nın Bandırma'ya yönelik uıasler projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Uğur, Bandırma'yı 2050 yılında l. 5 milyon nüfuslu, 300 bııı kişinin istihdam edildiği bir satıuyi kenti olarak planladıklarını ifade



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırmada katıldığı bir program öncesinde Bandırmalı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Grand Asya Otel'de gerçekleşen toplantıya Güney Marmara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Arıcan Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Vural Atabey ve Batıdurmalı gazeteciler katıldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nın Bandırma'ya yönelik uıasler projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Uğur, Bandırma'yı 2050 yılında l. 5 milyon nüfuslu, 300 bııı kişinin istihdam edildiği bir satıuyi kenti olarak planladıklarını ifade etti. 

Balıkesir'in, Türkiye nüfusunun yüzde 50'sinin yaşadığı Marmara ve Ege bölgesinin tanı merkezinde olduğuna işaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, doğru bir planlamayla Balıkesir'i cazibe merkezi haline getireceklerini vurguladı. 

Sürdürülebilir Şehir Planı yaparken Bandırma yı 2050 yılında 1. 5 milyon nüfusa göre planladıklarını kaydeden Başkan Uğur, "Balıkesir, Türkiye nüfusunun yüzde 50'sinin yaşadığı Ege ve Marmara bölgesinin tam merkezinde yer alıyor. 

Türkıyede tüketimin yüzde 65'ı bu bölgededir. Şu anda Balıkesir in l milyon 200 bin nüfusu var, ancak biz 35 yıl sonrayı düşünüyoruz. 

Sürdürülebilir Şehir Planı doğrultusunda 2050 yılı için yaptığımız hesaplamalarda 5 milyon nüfuslu bir Balıkesir planlıyoruz. Bu 5 milyon nüfuslu Balıkesirde, Bandırma yı da 1. 5 milyon ııüfuâlu bir kent olarak hayal ediyoruz. 

İstanbul'dan izmir'e geleu otoyol projesi 10 yıl içerisinde gerçekleşecek. 2016 yılının ortasında Körfez geçişi bitiyor, 2016 yılının sonunda İstanbul-izmir arası 3 saate iniyor. 10 yıl içerisinde İstanbul izmir arasındaki hızlı tren hattı hayata geçiyor. Çanakkale Boğaz Köprüsü, Balıkesır-Çaııakkale otoyolu projeleri de buna eklendiğinde Balıkesir önemli bir kavşak noktası haline gelecek" dedi. 

Sürdürülebilir Şehir Planı nda Bandırma nın sanayi alanı olarak öne çıktığına işaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Balıkesir iıı 1/100.000'lik Çevre Planı Çevre ve Şehircilik Bakanltğı tarafından yapıldı. Bizde Balıkesir'deki bütün ilçe belediye başkanları ve imar müdürleriyle toplantı yaptık. Çevre Planı nda Bandırma ilçesi sanayi bölgesi olanak görülüyor. 5 bin hektar alanda metal sanayinin kurulması öngörüldü. 

Bununla ilgili çalışmalarda var. 

Bandırma da yapılacak yatırım 8-10 milyar Avro arasında. 300 hin kişinin istihdam edileceği bir Bandırma planlanıyor. Oııun için Bandırma'yı 1. 5 milyon nüfuslu bir keııt olarak düşünüyoruz, planlıyoruz* şeklinde konuşlu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak: bütün ilçeleriyle birlikte kalkınmak islediklerini vurgulayan Başkan Uğur. son olarak Yalova ve Denizli Üniversitesi yle yaptıkları protokol hakkında Bandırmalı basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Uğur, * Yalova Üniversitesi'yle Trafik Yönetim Sirkülasyon Projeleriyle ilgili bir protokol imzaladık. Trafik sayımlarıyla ilgili Denizli Üniversitesi'yle anlaşma yaptık. Biz istiyoruz kı; trafik ulaşımını, şehir içi ulaşımını bilimsel yapalım. Bununla ilgili araştırmalar yapıyor, üniversitelere projeler hazırlatıyoruz. Bu ölçümler Bandırma'da da yapılıyor. Erdek'te de yapılıyor. 

İstiyoruz ki; Kent nüfusuyla imar planlarıyla uyumlu bir büyüme olsun. 5 milyonluk Balıkesir'de eğitim alanları, yeşil alanlar, sanayi bölgeleri, turizm alanları neresi olacak, bunun iyi planlanması lazım. 

Balıkesir'in zenginlikleri iyi planlanmalı ki ortaya güzel şeyler çıksın" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelerin su paralarını ödediklerini dile geliren Başkan Uğur, mağduriyet oluşturmadan hizmetleri sürdürmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Uğur, konuyla ilgili şunları söyledi: "30 Mart yerel seçimleri öncesinde köylerde su paralarını muhtarlar topluyordu. 

30 Mart tan sonra kırsal mahallelerde muhtarlar hiç para toplamadı. Elektrikler kesildi mi? 

Hayır. Her ay Büyükşehir Belediyesi ve BASKI 2-2. 5 Milyar TL elektrik (Kirası ödüyor. UEDAŞ'a talimat verdik, kimsenin elektriğini kesmesin diye. Bu tutarları biz ödedik. Sorumluluğumuz neyse yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi. 

Bandırma'nın gelişmesi yönünde atılacak adımlardan birinin de Bandırma Üniversitesi'ni kurmak olduğunu kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur. Balıkesir Üniversitesi Senatosu ndan Bandırma ya yapılacak üniversitenin kararını çıkardıklarını belirtti. Başkan Uğur, konuyla ilgili şunları söyledi: * Üniversitesi olan bir Bandırma istiyoruz.

Balıkesir Üniversitesi Senatosu Bandırma ya üniversite kurulmasıyla ilgili kararı aldı. 2015 yılında ?4eclisten de böyle bir kararın çıkmasını isliyoruz. Balıkesir Üniversitesi nde şu anda '13 bin öğrenci var. Bunun 27 bini Balıkesir'de. 5 bin 600'ü Bandırma'da. 

5 milyonlu Balıkesir de 150-200 bin üniversite öğrencisi olur. 

Bandırma Universilesi'nde de 50 bin öğrencisi olur. Bunlar hayal etmeden, planlamadan olmuyor. 

İsliyoruz ki; Bandırma'da istihdam artsın, iş sorunu yaşanmasın. 

Üuiversiıeyle birlikte çalışan bir sanayi olsun' dedi. 


Yeni Gazetem


Geri Dön