28 / 04 / 2024

Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

Yeni nesil bandrol dönemine adım atıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan yeni nesil bandrollerin dolandırıcılıklara karşı gelmek. İşte detaylar…



EYLÜLDE TELEFONDAN KONTROL EDİLEBİLECEK

Değiştirilen sistem ile birlikte Türkiye, bandrolde para teknolojisi kullanan birinci ülke oldu. DNS İnovasyon Sistemleri ve Teknoloji AŞ. Proje ve Mühendislik Direktörü Melek Karagöz, yeni teknolojiyi şu şekilde açıkladı:

“Güvenlik mürekkepleri çeşit çeşit güvenlik katmanlarına neden oluyor. Tüketici, eylül ayında başlayacak akıllı telefon uygulamasından yardım alarak da bandrolün doğruluğuna bakabilecek.”

Sahteciliğe karşı devamlı gelişen ve bununla birlikte yaşayan bir sistem kurduklarını söyleyen Karagöz, “Arka tarafta görünmeyen çok büyük bir AR-GE çalışması hakim. Sahteciliğe karşı devamlı geliştirme yapılıyor. Piyasada yer alan her bir sahte ürün darphane tarafından araştırılıyor. Önlem almak için oluşturulacak çözüm önerilerini tek tek bakıyoruz”

 Bandrollere darphane güvencesi geliyor! Artık dolandırıcılık yapamayacaklar

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Temmuz 2022 tarihinde saat 16.40’ta yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,74 Türk Lirası, euro 18,10 Türk Lirası, altının gramı ise 985 Türk Lirası değerinde.

Demir ve çimento fiyatlarına bu hafta zam geldi mi? İşte 23 Temmuz 2022 güncel demir ve çimento fiyat listesi

SGK emeklilerine maaşa ek ödeme müjdesi duyuruldu! Ödemeler yarından itibaren verilecek

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! TOKİ’den yüz binlerce uygun fiyatlı konut fırsatı! Hemen başvurun! Sakın kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön