19 / 05 / 2024

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul'u neler bekliyor? 

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul'u neler bekliyor? 

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Borsa İstanbul'daki son durum merak ediliyor. İşte Borsa İstanbul'daki son durum...



Ekonomimcom'dan Şenay Zeren'in haberine göre; Borsa İstanbul 100 endeksi, dün günü yüzde 6,14 değer kaybı yaşayarak, 4501 puandan tamamlarken; haftanın ikinci işlem gününü yüzde 2,12 gerileme ile 4405 puandan açtı. 

BİST 100 endeksi, 4405-4511 bandında hareket ederken, bugün saat 13.36 itibarıyla yüzde 0,29 değer kaybederek 4488 puan oldu. 

BIST 100 endeksi için teknik açıdan, 4400 ve 4350 seviyelerinin destek, 4700 puanın da direnç konumunda olduğu ifade ediliyor. 

En çok işlem gören hisse senetleri de Yapı Kredi Bankası, BIM, Türk Hava Yoları, Garanti Bankası, ve Sabancı Holding şeklinde açıklandı. 

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul u neler bekliyor? 

Bankacılık endeksi, dün kapanışta yüzde 9,58 değer kaybederken, yeni günü yüzde 8,01 kayıpla 4187 puanla açtı. Endeks bugün öğle saatlerinde yüzde 8,26 geriledi ve 4176 puandan işlem gördü. 

Sektör endeksleri arasında en fazla kazanç sağlayan yüzde 0,92 ile ulaştırma, en çok kaybettiren de bankacılık olarak açıklandı. 

Analistler, seçimin ardından bir yabancı girişi öngörürken, bunun ilk olarak holdinglerde olabileceğine dikkat çekiyorlardı. Buna rağmen, seçimin ikinci tura kalmasıyla önden fiyatlanmış yükselişlerin bir kısmının geri alınmasının gündemde olduğu belirtiliyor. 

Banka hisselerinden kaçış tam gaz! Borsa İstanbul u neler bekliyor? 

Bu sebeple, bankalar ve holdinglerden bir miktar çıkış olmasının çok şaşırtıcı olmadığının da altı çiziliyor. 

Analistler, ana senaryonun yeni ekonomi modelinin terk edilip terk edilmeyeceğini bağlı olacağına vurgu yapıyor ve şu anda bu görüşün baskın olmadığını ifade ediyor. 

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, konu ile ilgili bir açıklamada bulundu ve seçimin ikinci tura kalmasının piyasadaki oynaklığın daha da artmasına neden olduğunu belirtti. 

Bugünle birlikte 28 Mayıs’a, sekiz işlem günü olduğunu dile getiren Karadağ " Bu süreçte siyasilerin açıklamaları, seçim sonucuyla ilgili olası senaryoların fiyatlamalar üzerinde etkili olması beklenebilir. 28 Mayıs öncesinde borsada net bir yönden bahsetmek yine zor olacaktır" dedi ve ülkenin iç hikayesiyle borsadaki seyrin etkilenmesini beklediğini söyledi.

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru geldi! 

Dolar hiçbir zaman sürekli artmaz diyen ünlü ekonomist Alaattin Aktaş'tan flaş tahmin! Dolarda büyük deprem olacak!

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?

Öğretmenlerin maaş zammı tek tek hesaplandı! Öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön