04 / 05 / 2024

Bankacılar dikkat! BDDK ve iki dev banka personel alacak

Bankacılar dikkat! BDDK ve iki dev banka personel alacak

BDDK çeşitli pozisyonlara 165 memur alacak. Adaylar iki gün boyunca ikişer oturumdan oluşacak giriş sınavından sonra işe alınacak.



BDDK'nın kurum ana ve danışma hizmet birimlerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık, Bilişim ve Hukuk Alanları) ile Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki İnsan Kaynakları, Kurul İşleri ve Kararlar, Eğitim, Mali İşler ve İdari İşler Müdürlüklerinde (İstanbul) istihdam edilmek üzere BDDK Uzman Yardımcısı unvanlarında 165 meslek personeli almak üzere sınav yapacak.

BDDK personeli olabilmek için gerçekleştirilecek giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacak. 165 personel alımı için yapılacak giriş sınavının yazılı aşaması, Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim ve Hukuk Alanları) ile BDDK Uzman Yardımcısı kadroları için 7 Ocak 2023 Cumartesi günü, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ile Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık Alanı) kadrosu için ise 7 Ocak 2023 Cumartesi ve 8 Ocak 2023 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumları olmak üzere iki etap halinde İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nin Göztepe Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

İş Bankası ve Akbank eleman alacak

Öte yandan İş Bankası ve Akbank çeşitli pozisyonlar için eleman alımı yapacak. İş Bankası şubelerde çalışacak, gişe, operasyon, satış, kredi gibi temel bankacılık hizmetlerini sunacak memur pozisyonundaki elemanlar için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan adayları genel yetenek sınavı ve mülakat yöntemiyle işe alacak. Bu pozisyon için İstanbul'da ikamet etme şartı arayan İş Bankası üniversiteden en geç 29 Aralık 2022 tarihi itibariyle mezun olma şartı ve başvuru tarihinde 30 yaşını aşmamış olma şartı da getiriyor. İlgili pozisyonlara daha önce, Bankanın yaptığı Memur, Operasyon Elemanı, Operasyon Destek Elemanı ve Çağrı Merkezi sınavların herhangi birinin mülakat aşamasında başarısız sayılanlar başvuramıyor.

Akbank ise Ankara, Aydın, İstanbul, Kocaeli, Konya, Sivas il ve ilçelerindeki şubeler için  üniversite mezunu, yüksek lisans öğrencisi, yüksek lisans mezunu ve doktora öğrencisi ise doktora mezunlarını işe alacak. Memur pozisyonunda alınacak elemanlar şubelerde her türlü tahsilat ve tediye işlemlerini yerine getirecek, kasa işlemi gerektiren mevduat hesaplarının açılış, işleyiş ve kapanışı ile ilgili bankacılık hizmetlerini gerçekleştirecek.


Geri Dön