28 / 04 / 2024

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine dair mesajalar bankaları harekete geçirdi. OVP sonrası yeni dönem start resmen başlıyor...



Kredi Kartı kullanan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine dair mesajlarin yer alması sonrası bankalar hemen harekete geçti. Bu kapsamda kart limitlerinin artırılma süreçlerinin zorlaştırıldığı ortaya çıktı.

Periyodik olarak bankalar tarafından yükseltilen veya müşterinin talebi üzerine kolay şekilde arttırılan kredi kartı limitlerinde prosedürler zorlaştırıldı.

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

LİMİT ARTIRIMI İÇİN GELİR BELGESİ İSTENİYOR

Milliyet'te yer alan detaylara göre, son dönemlerde limit artırımı talep edilen müşterilerin gelir durumlarının daha dikkatli incelendiği öğrenilirken, özellikle yabancı şirketlerde döviz üzerinden çalışma hayatında olan, yüksek gelirli kişilerden limit artırımı için şirketlerinden gelir belgesi istenmeye başlandı.

Bazı bankalar, şirketler tarafından gelen gelir belgelerinin yabancı dilde olması durumunda, yeminli tercümandan çeviri talep ediyor ve fakat bundan sonra limit artırımı talebi değerlendiriliyor.

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

SANAL KART KULLANIMINDA YENİ DÖNEM

Özellikle cep telefonu, beyaz eşya, bilgisayar gibi alışverişlerini kredi kartı limitleri sebebiyle tamamlayamayan müşterilere, sanal kart alternatifi sağlanıyor. İnternet bankacılığı üzerinden de başvurulabilen sanal kartlarda limiti müşterinin kendisi belirliyor.

TAKSİT SINIRLAMASI BANKASINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Kredi kartlarında son dönemlerde tartışılan bir diğer konu da bazı yurtdışı harcamalarına yapılan taksit sınırlaması oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK); seyahat acenteleri, havayolu ve konaklama ile ilgili yurtdışı harcamalara krediyle kartıyla taksitli ödeme yapılamayacağını kaydetmişti. Daha sonra karardan KKTC muaf tutulmuş; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile harcamalarda taksit uygulaması KKTC özelinde devam etmişti. Fakat bazı bankaların özellikle havayolları ile ilişkili kredi kartı harcamalarında taksit uygulamaya devam ettiği, KKTC dışındaki ülkeler için yurtdışına uçak bileti alan müşterilerine faizsiz dört aya kadar taksit gibi imkanları sağlamaya devam ettiği öğrenildi.

Tarım Bakanlığı'ndan tam tamına 80 milyon TL hibe desteği! 

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Altında yeni operasyon çekilecek! 1 gram bile altını olanlar acil! İslam Memiş ''sakın tuzağa düşmeyin'' diyerek uyardı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön