02 / 05 / 2024

Bankalar kar rekoru kırmaya devam ediyor. Garanti Bankası'nın karı yüzde 300'ün üzerinde arttı

Bankalar kar rekoru kırmaya devam ediyor. Garanti Bankası'nın karı yüzde 300'ün üzerinde arttı

Garanti Bankası'nın yılın ilk 9 ayında karı yüzde 307 artışla 38.6 milyar TL'ye yükseldi. Banka yılın üçüncü çeyreğinde ise piyasa beklentilerini aşarak 17,5 milyar TL net dönem karı elde etti.



Türkiye Garanti Bankası A.Ş.'nin  2022 yılının ilk 9 ayında, net kârı 38 milyar 726 milyon 62 bin TL oldu. Banka geçen yılın aynı döneminde 9,5 milyar TL kar etmişti. Garanti BBVA’nın fonlama kaynakları içindeki en büyük ağırlığı mevduatlar oluştururken, aktiflerin yüzde 69,5’i mevduatlar ile fonlanıyor. Müşteri mevduat tabanı yılın ilk 9 ayında yüzde 47 büyüme ile 850 milyar 605 milyon 561 bin TL olurken Garanti Bankası'nın sermaye yeterlilik oranı yüzde 16,2, özkaynak kârlılığı ise  yüzde 49, aktif kârlılığı ise yüzde 5 seviyelerinde gerçekleşti.

KKM etkisi bilançoya pozitif yansıdı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön