05 / 05 / 2024

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

Halkbank, Garanti BBVA ve Yapı Kredi de depremden etkilenen şehirlerde bağışlardan borç ertelemeye kadar büyük çaplı destekler açıkladı.



Bankacılık sektörü, yaşadığımız deprem felaketinden sonra 11 şehirde depremzedelerin içinde bulundukları zor şartları hafifletmek için arka arkaya desteklerini açıklıyor. Hem kamu hem de özel bankaların girişimde bulunduğu adımlarda borçların ertelenmesi, belirli şartlarda tamamen silinmesi ve bağışlar ön plana çıkıyor.

Kahramanmaraş’ın merkezinde gerçekleşen depremden sonra bankaların 2022 kârlarından 50 milyar TL'yi deprem bölgesine bağışlayacakları duyurmuştu.

HALKBANK’TAN 16 MİLYAR

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

Son olarak Halkbank’tan yapılan açıklamada, Halkbank Finans Grubu’nun 7 milyar TL nakdi yardım yapma kararı aldığı belirtildi. Bankanın 7 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 16 milyar TL’lik katkı sağlayacağı açıklandı. Kredi geri ödemeleri faizsiz olarak ertelenirken; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırılan kredi borçları/taksitleri, tüm kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları talebe bağlı olmaksızın altı ay süreyle faizsiz olarak ertelendi. Depremden zarar gören Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’daki müşteriler de bu imkândan yararlanabilecek.

POS ÜCRETİ ALINMAYACAK

Yıl boyunca bireysel ve kurumsal kredi kartları yıllık ücretleriyle, üye işyeri ve POS aylık ücretleri de alınmayacak. Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ’da, gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırılan kredi borçları/taksitleri ve tüm kredi kartı borçlarını talebe bağlı olmaksızın bir ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek. Hayatını kaybeden tüm müşterilerin kredi borçları, anapara ve faizleriyle birlikte silinecek. Depremden zarar görmüş bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturulacak. Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerine faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımlandı. Deprem bölgesindeki şubelerden işlem yapacak müşterilerden bankacılık işlem hizmet komisyonu da alınmayacak.

580 MİLYON TL’LİK BAĞIŞ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön