18 / 05 / 2024

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

Halkbank, Garanti BBVA ve Yapı Kredi de depremden etkilenen şehirlerde bağışlardan borç ertelemeye kadar büyük çaplı destekler açıkladı.



- Yapı Kredi, AFAD’a 580 milyon TL bağış yaptı ve deprem bölgesindeki müşterileri için finansal destek paketi sunduğunu açıkladı. 11 ilde bireysel ve gerçek kişi ticari müşterileri için mevcut tüketici kredileri, taksitli ticari krediler, spot krediler, rotatif kredilerin borçları/taksitleri, gayrinakdi kredi komisyonları, bireysel ve ticari kredi kartı borçları 6 ay faizsiz ertelenecek. Beş ilde ise bireysel ve ticari kredi kartı müşterilerinin, son ödeme tarihindeki borç bakiyeleri 1 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek. Vefat edenlerin bireysel kredileri ve kredi kartı borçları, anapara da dâhil olmak üzere silinecek.

BORÇLAR 6 AY ERTELENECEK

Bankalardan depremzedelere özel uygulamalar!

- Garanti BBVA Deprem bölgesinde kredi ve kredi kartı borçlarını başvuru gerekmeksizin, faizsiz erteliyor. Depremde ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerde bireysel müşterilerin ve gerçek kişi ticari işletmelerin borçları 6 ay, deprem bölgesinde yer alan diğer illerde ise bir ay faizsiz ertelenirken; bölgede hayatını kaybeden bireysel müşterilerin kredi ve kredi kartı borçları anapara dahil olmak üzere silinecek. Depremde en ağır hasara uğrayan şehir ve ilçelerde 2023 yılı sonuna kadar kredi kartı ve üye iş yeri POS ücreti tahsil edilmeyecek ve genel bankacılık hizmetleri ücretsiz gerçekleştilecek. Mobil araç şubeleri dahil tüm şubelerden anında Banka kartı ve kredi kartı teslimatı yapılacak. Yetkili yardım kuruluşlarına bağışlar, 6 ay faizsiz taksitlendirilirken; AFAD’a 650 milyon TL’lik bağış yapılacağı belirtildi. BBVA Grubu ise bölgeye destek olmak isteyen tüm müşterileri için küresel ölçekte bir bağış kampanyası başlattı. Kampanyada biriken bağışlar deprem bölgesindeki ihtiyaçlar için kullanılacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Şubat 2023 tarihinde saat 22.05'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş'ten 15 Şubat için gram altın uyarısı!

Selçuk Geçer: 'Doları olanlar bu tarihi beklesin!'

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön