28 / 04 / 2024

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

Vatandaşlar konut kredisi detayları araştırmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara sunulan konut kredisi detayları merak ediliyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...



Yeni ev alma hazırlığı içerisinde olan kişiler ikinci el konutlara düşük faizli kredi kampanyasına ilişkin gelişmeleri araştırıyor. 

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyenlerin bankalardan verilen kredi türlerini kullanması olarak tanımlanıyor. Satın alınacak konuta karar verildikten sonra konut kredili alınmaya uygun olduğu taktirde kredi alınmak istenilen bankaya başvuru yapılıyor. Her bankanın konut kredisi faiz oranları değişiklik gösteriyor. Kişiler düşük faizle konut kredisi çeker ve ödeme yöntemleri de değişiyor. Vatandaşlar kendi bütçelerine göre ev kredisi seçenekleri arasından birini tercih ediyor.

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, konut kredisi başvurusu yapmak isteyenler öncelikle kredi alınacak bankaya karar verilmesi gerekiyor. Her bankanın kredi başvuru şartları farklılık gösterebiliyor. Sonrasında bankaya konut kredisi başvurusu gerçekleştiriliyor. Başvuru pozitif sonuçlandıktan sonra gelir belgesi ve tapu ile bankaya giderek kredi alım süreci başlatılıyor. Bu süreçte ekspertiz uzmanları satın alınacak konuta giderek evin değerini belirler ve talep edilen kredi tutarına uygun olup olmadığı böylece teyit ediliyor.

Başvuru olumlu sonuçlandıktan sonra gelir belgesi ve tapu ile şubeye giderek süreç başlatılabiliyor. Sonra ekspertiz uzmanları satın almak istediğiniz evin ekspertiz değerini belirliyor. Belirlenen ekspertiz değerinin yüzde 80'ine kadar 3-240 ay vade aralığında konut kredisi alınabiliyor. Evin geri kalan yüzde 20'si için peşinatınızın olması gerekiyor.

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

KONUT KREDİSİ KOŞULLARI NELERDİR?

Başvuru Formu,
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,
Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,
Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,
Şubece talep edilebilecek diğer belgeler
Kredi başvurusu yapılan evin iskanının olması.
İnşası tamamlanmamış ev için konut kredisine başvuruluyorsa kat irtifakı sunulmalı.
Pek çok banka, en az yüzde 80’i tamamlanmış projeler için kredi veriyor. Konut projesinin anlaşmalı olduğu banka varsa konutun yüzde 80’i tamamlanmadan kredi çekme imkanı sağlanıyor.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Villa Pino Kurtköy nerede? Villa Pino Kurtköy konut fiyatı ne kadar?

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı! Aman bir şey olmaz diye boş vermeyin!


Geri Dön