29 / 06 / 2024

Bankalardan TL’ye hücum! Vadeli hesapta TL’niz varsa yaşadınız!

Bankalardan TL’ye hücum! Vadeli hesapta TL’niz varsa yaşadınız!

Merkez Bankası liralaşma politikasına yönelik birbiri ardına hamleler yaparken,  bankalar mevduat faizlerini 18 puan yükselterek yüzde 29'lara yükseltti. Buna göre daha önce 100 bin TL'sini 32 günlük vadeye koyan bir vatandaş yüzde 11 faizle 916 TL net kazancı cebine koyuyor.



VADE VE TUTARA GÖRE KAZANÇ FARKLI

Yaklaşık olarak yüzde 15-16 oranını aşan faiz veren bankalar, yeni başlattıkları kampanyalarla faizleri daha yükseğe çekerek yeni müşteri kazanma gayreti içinde. Kişiye özel sunulan faiz fırsatları sayesinde örneğin, bankanın 25 bin Türk Lirası için normal faizi yüzde 15 ise yeni açılan hesapta, vatandaş yüzde 21.5 oranında faiz alabiliyor.

Faiz oranları bazı bankalarda, mevduat tutarına ve vade gününe göre bile değişiklik gösteriyor. Eğer 10 bin lira hesabınızı 28 gün vadede yüzde 4.5 faiz ile yatırdıysanız, bankanızda 100 bin lira ve 32 günlük bir vadede faizi yüzde 17’ye yükselmiş halde görebiliyorsunuz.

EN YÜKSEK FAİZİ ARAŞTIRAN KAZANIYOR

Bankaların faiz oranlarının kaç olacağı internet bankacılığı, mobil bankacılık veya şubeden yapılan işleme göre de değişiklik gösteriyor. 

Bankalardan TL’ye hücum! Vadeli hesapta TL’niz varsa yaşadınız!

İnternetten veya mobil bankacılık uygulamasından açılan vadeli hesaba uygulanan faiz ile şubeden açılan hesaba uygulanan faiz farklı olabiliyor. Bu durumda araştırma yaparak en yüksek faizi nereden alabileceğini sorgulayan kazanıyor. Eğer size verilen faiz düşük geldiyse, pazarlık yaparak bunu yükseltmek bile mümkün.

Bekleyen zararlı çıktı! Cep telefonunda fiyat arttı, taksit aynı kaldı!

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön