29 / 04 / 2024

Bankaların kârı yüzde 47,4 arttı!

Bankaların kârı yüzde 47,4 arttı!

BDDK’dan alınan verilere göre nisan ayında sektörün toplam net kârı yüzde 10,5 artış ile 38,6 milyar TL'ye çıktı. İşte detaylar!



Bankacılık sektörünün Nisan ayındaki toplam karı açıklandı. Nisan'da yıllık yüzde 10,5 artış meydana gelerek, 4 aylık dönemde artış yüzde 47,4 olduğu kaydedildi.

Bankacılık sektöründe düzenlemelerin bilançolar üstündeki etkisi Nisan ayında belirgin hale geldi. Nisan ayında sektörün toplam net karı yüzde 10,5 artış ile 38,6 milyar TL oldu. Bankacılık sektörünün toplam net kârı Ocak ve Nisan döneminde de yıllık yüzde 47,4 oranında artış elde ederek, 144,7 milyar liraya çıktı.

BDDK’nın verilerinde, takipteki alacakların toplam nakdi kredilere oranı ise nisan ayında yüzde 1,86 oldu. Geçtiğimiz senenin aynı döneminde bu rakam yüzde 2,75 olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz senenin Nisan’da yüzde 16 olan çekirdek sermaye yeterliliği rasyosu Nisan ayında yüzde 14 oldu. Sermaye yeterliliği rasyosu da Nisan ayında yüzde 17’ye kadar yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön