25 / 07 / 2024

Bankamatik yeri kiralama!

Bankamatik yeri kiralama!

Bankalar şube açarak büyümenin yanı sıra, şubesi bulunmayan bölgelerde bankamatik (ATM) yeri de kiralıyor. Bankamatikler bir dükkan içinde olabileceği gibi, arazi üzerinde bağımsız olarak da kurulabiliyor...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Bankamatik yeri kiralama!

Bankalar şube açarak büyümenin yanı sıra, şubesi bulunmayan bölgelerde bankamatik (ATM) yeri kiralıyor. Peki bankamatik yeri kiralama süreci nasıl işliyor? 


Sahip olduğunuz bir arazi üzerinde veya dükkanınızın bir bölümünü bankaların bankamatik kurmaları için kiraya vermek istediğinizi farz edelim. Bu durumda bankalar ile iletişime geçmeniz gerekiyor.


Kimi bankalar, şube kiralamalarında da olduğu gibi, müdürlük binalarında "kiralama" işlerini görüşebiliyor. Dükkanının bir kısmını veya arazisini bankamatik için kiraya vermek isteyen mal sahipleri bankalara teklifte bulunabiliyor.


Ancak kimi bankalar direkt olarak böyle bir teklif kabul etmiyor. Bankamatik yeri için arayış içinde olan bankalar, bu teklifi kendileri yaptıkları gibi, bankalara kiralama yeri bulan danışmanlık firmaları ile de iletişime geçebiliyor.


Arazilerde veya dükkanın bir kısmında bankamatik yerinin kiralanabilmesi için, bankalar bazı noktalara dikkat ediyor:


Kiralanacak alan bir dükkan ise:

- Dükkanın verdiği hizmet

- Bulunduğu alan

- Konum

- Etraftaki bankamatikler ve banka şubeleri

- Kira bedeli, gibi..


Kiralanacak alan bir arazi ise:

- Arazinin konumu

- Arazideki yaya yoğunluğu

- Merkezi olup olmadığı

- Etraftaki bankamatikler ve banka şubeleri

- Kira bedeli, gibi..



Dükkanı bankaya kiraya vermek!
Bankalar nasıl şube açar?




Geri Dön