01 / 07 / 2024

Banliyö treninde yangın tatbikatı yapıldı!

Banliyö treninde yangın tatbikatı yapıldı!

İZBAN treninin Hilal Aktarma İstasyonu’nda yanmaya başlaması üzerine tren durdurularak, yolcular tahliye edildi. Eş zamanlı 112 Acil Servis ambulansı ile 110 Arama, Kurtarma ve Önleme Şube (AKS) Müdürlüğü'ne ihbar yapıldı.




İzmir'de yapılan tatbikatta senaryo gereği banliyö treninde çıkan yangına 4 dakikada müdahale edildi. 


İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) Hilal İstasyonu'nda yapılan yangın tatbikatında, yaklaşık 150 kişi ve 20’den fazla araç görev yaptı. 


Senaryo gereği Alsancak’tan yola çıkan İZBAN treninin Hilal Aktarma İstasyonu’nda yanmaya başlaması üzerine tren durdurularak, hatlardaki elektrik enerjisi kesildi ve yolcular tahliye edildi. Eş zamanlı 112 Acil Servis ambulansı ile 110 Arama, Kurtarma ve Önleme Şube (AKS) Müdürlüğü'ne ihbar yapıldı.


Ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaşmasıyla dumandan etkilenen ağır yaralı yolcular ise, sedyeyle taşınarak, istasyon yakınında oluşturulan tıbbi müdahale çadırına getirildi ve onlara burada müdahale edildi. Tren tamamen boşaltıldıktan sonra gerekli güvenlik önlemlerini alınıp, yangın söndürüldü. 


Tatbikata, İZBAN ve  İzmir  Metrosu’nun yanı sıra TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, AKS 110, 112 Acil Servisi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) katıldı. 


AA


Geri Dön