15 / 05 / 2024

Banyonuz, yaşam stilinizi ne kadar yansıtıyor

Banyonuz, yaşam stilinizi ne kadar yansıtıyor

Banyoda rahatlatıcı bir zaman geçirmek için masaj yapan küvetlerden birini edinebilir ya da aromatik özyağlar ve rahatlatıcı bir müzik eşliğinde bedeninizi ve ruhunuzu suya teslim edebilirsiniz



Banyoda rahatlatıcı bir zaman geçirmek için masaj yapan küvetlerden birini edinebilir ya da aromatik özyağlar ve rahatlatıcı bir müzik eşliğinde bedeninizi ve ruhunuzu suya teslim edebilirsiniz. Evinizin diğer odalarında olduğu gibi yaşam stilinizi ve kişisel zevklerinizi yansıtan banyolarda evinizin diğer mekanlarıyla uyumlu bir stil yaratabilmeniz için yeni banyo tasarımlarını sizler için inceledik.

Su ile vücudu arındırmak, yüzyıllardır bilinen doğal bir tedavi yöntemi. Gelişen teknoloji ve bunun sonucunda ortaya çıkan tasarımlar ise suyun dingin mabedi olan banyoları farklı boyutlara taşıyor ve dolayısıyla da kullanıcısına farklı konfor seçenekleri sunuyor.

İleri teknoloji eve girdikten sonra değişen yaşam tarzı pek çoğumuzu etkisi altına aldı. Yoğun iş temposundan sonra salon yerine küvette keyif yapmak çok daha kolay ve konforlu. Örneğin ılık banyonuzu yaparken, rahatlatıcı bir müzik dinleyebiliyor ya da günün haberlerini dinleyerek her zaman online olabiliyorsunuz. Isıya göre renk değiştiren bataryalar, ağır sensörlü klozetler, siz yokken su ısısını ayarlayıp banyoya hazırlık yapan ısıtıcılar, hepsi yüksek teknolojinin eseri. Üstelik son dönem tasarımcılar hem fonksiyon hem de malzeme seçimlerinde daha çevreci yaklaşımlar sergiliyor. Yeni nesil banyolarda, taş ve ahşap gibi doğal malzemelerin yanı sıra paslanmaz çelik, sertleştirilmiş plastik gibi seçenekler de sıkça kullanılıyor. Vitrifiye formları ise daha çok kullanım ihtiyaçlarına göre değişiyor. Yeni koleksiyonlarını çıkaran banyo markalarından aldığımız bilgilere göre,

Lüks ve keyif tanımı kişisel açılımıyla banyoda yeniden şekilleniyor. Yeni banyo kültürüne göre banyoda kitap ya da dergi okuyabilir, televizyon izleyebilir hatta banyoya küçük bir buzdolabı entegre edebilirsiniz.

Banyolarda saflığı ve temizliği çağrıştıran beyaz rengin egemenliği sürse de renk tutkunlarına seslenen banyo üniteleri de dikkat çekiyor.

Ekolojik yaşama uyum sürecinde banyolara düşen görev artıyor ve bundan yola çıkarak tasarlanmış su tasarrufu sağlayan ürünler ön plana çıkıyor.

Dikdörtgen ve kare gibi alışılagelmiş formların ötesinde farklı beklentiler arayanlar için yuvarlak, köşeli yuvarlak, asimetrik ve organik formlarda tasarlanan özel küvetler, dinamik çözümlerin rahatça oluşturulabildiği günümüz banyolarına...

BANYO TASARIMINDAKİ YENİLİKLER

œGünümüzde malzemelerin çeşitlenmesi, renklenmesi ve teknik özelliklerinin gelişmesiyle birlikte banyolar da ev dekorasyonları için önemli bir tasarım konusu haline geldi. Vitrifiye malzemelerindeki çeşitlilik, evin genel konseptiyle uyumlu klozet ve lavaboları seçebilme şansını verebiliyor şimdi. Bunun dışında, ahşap ve türevi malzemeleri, sudan etkilenebilir korkusuyla kullanamıyorduk. Bu artık tarihe karıştı. Ahşabın yanı sıra, üretilen uygun duvar kağıtları, boya ve seramikler de, banyoların duvarlarında daha özgür, özgün tasarımlar gerçekleştirebilmemize izin veriyor bugün. Özellikle seramiklerin, nitelik, doku ve renk bazında inanılmaz derecede zenginleşmesi, hayal gücümüzü gerçekten zorlar hale geldi. Bir banyo dekorasyonunun nasıl olması gerektiğine gelince, evin genel konsepti ya da atmosferi, tasarımda öncelikli bir kriter olarak ele alınmalı. Evin yapısına ve dekorasyonuna uygun olmayan bir tasarım, kullandığınız malzeme ne kadar iyi olursa olsun sırıtacak ve tasarım için sarf ettiğiniz masraf ve emeğin değerini gölgeleyecektir.

Ruhu dinlendiren bir banyo dekorasyonunda işlevsellik ön planda tutulmalı, mümkünse doğal malzemeler tercih edilmelidir. Mermer, doğal dokusunu koruyan ahşap kaplamalar estetik ve nitelik açısından tehlikesiz malzemelerdir. Zeminde doğal taş ya da yüzeyi dokulu seramikler kullanmak, duvarlarda, duş içleri dışında boya veya duvar kağıtları tercih etmek, mekanın ölçeğine uygun olarak, dolaylı ve doğal bir ışık sağlamak üzere kurgulanan aydınlatma düzeni, banyoların ferah ve huzur verici mekanlara dönüşmesine katkıda bulunur. Aynaların boyutu ve yerleştirilme biçimi de banyoların tasarımında büyük rol oynar. Mekanın daha geniş algılanması için aynalar lavabo duvarının tamamını kaplayacak şekilde kullanılabilir. Duş bölümünün, ayrı bir alan olarak değil, mekanla bütünleşen geniş bir alan olarak tasarlanması, banyonun keyifli bir yaşam ortamına dönüşmesine katkı sağlar. Bunun için duş içlerinde banyonun genel zemin malzemesi devam ettirilebilir, duş camı olarak şeffaf cam tercih edilebilir.
Mimar, Evren Karaduman.

Kendi banyonu kendin yap

VitrA, banyosunu hayal ettiği gibi tasarlamak isteyenlere, modüler banyo serisi Shift"i sunuyor. Shift"le, ürünlerin boyutları farklılaştırılarak, kaplama alternatifleriyle zenginleştirilerek ve ek parçaları değiştirilerek benzersiz banyo mekanları yaratılıyor. Her büyüklükte banyoya uygun çözümler yaratan Shift"te, 11 lavabo, 3 klozet ve 2 küvet seçeneği bulunuyor.
www.vitra-artema.com

Kutsal yalın

Kale banyo mobilyaları, şık ve fonksiyonel tasarımıyla hayatı kolaylaştıran yeni serisi Gold koleksiyonunda, pelesenk kaplama, altın rengi veya beyaz parlak lake kapak seçeneklerine yer veriyor. Kendinden kulplu tekerlekli alt dolap modülleri, boy dolabı ve 170 cm"lik tezgaha gömülen çift lavabosuyla dikkat çeken Gold serisi yalınlığı kutsuyor.
www.kale.com.tr

Banyo konusunda lüks ve inovatif tasarımları ile dikkat çeken Raspel markası Matteo Thun ve Antonio Rodriguez tasarımı Ofurܛ küvet ile Chicago Athenaeum"un Good Design 2010 ödülünü ve Interior Design dergisinin En İyi Banyo ödülünü aldı. Sadece karaçam kullanılarak üretilen küvet İsviçre chalܪl"lerine layık.

œBu yıl evlerde ön plana çıkan, rahatlık ve konforun birlikteliği. Gün geçtikçe karmaşıklaşan yaşamımızda sadelik bana göre giderek daha da önemli hale geliyor. Evimde en çok mutfağımı severim. çocuklarıma ve eşe dosta küçük ikramlıklar hazırlarken bir taraftan da müzik dinlemek bana en çok keyif veren aktivitelerden bir tanesi. En sevdiğim seyahat rotası ise, insan emeğinin hayalgücüyle birleşerek geldiği noktayı en iyi algıladığım yer olan kuzey ülkeleri.
Ayça Sytmen, tasarımcı


TASARIMCININ KALEMİNDEN çIKAN HALILAR
Zeminde geleneksel ve etnik desenlerin hakimiyetini siz de hissediyor musnuz Tasarımcılar Türk desenleriyle yarattıkları halı ve kilim tasarımlarıyla dünyayı fethediyor. Örnek mi Faruk Malhan tasarımı Kızkapan halı, Koleksiyon"da bulabilirsiniz.

DAR ALANLAR İçİN KİTAPLIK
Metrekare olarak küçük olan evlerdeki kitaplık tasarımlarında, ağırlıklı olarak boş duvarları değerlendirmeye yönelik duvara monte edilen raflar, modüler sistemler ve az yer kaplayan tasarımlar tercih ediliyor. İsmet Mobilya"da satılan Ceccotti Collezioni marka Skyline kitaplık tam da bu soruna çözüm olacak türden bir tasarım.
Yasemin Aksoy/Milliyet


Geri Dön