01 / 05 / 2024

Barış Aydın: Ankara, büyüyen Türkiye'nin en avantajlı kenti!

 Barış Aydın: Ankara, büyüyen Türkiye'nin en avantajlı kenti!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, sahibi olduğu inşaat firmalarıyla gayrimenkul alanında projeler gerçekleştiriyor. Aydın, başkentin Anadolu'ya katkı sağlayan bir merkez konumunda olduğunu vurguluyor.



Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, sahibi olduğu inşaat firmalarıyla gayrimenkul alanında projeler gerçekleştiriyor. Ankara'nın ekonomik yaşamı, sanayisi ve faaliyet gösterdiği gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmelerde bulunan Aydın, başkentin yalnızca çevresine değil tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya katkı sağlayan bir merkez konumunda olduğunu vurguluyor.


Son yıllarda Ankara'da önemli bir değişime tanık oluyoruz. Ankara'nın gelişimini nasıl gözlemliyorsunuz? 


Ankara modern ulaşım ağlarıyla Anadolu'da birleşme noktası haline geldi. Bunun yanı sıra her geçen yıl gelişen sanayisi ve ticareti ile artık  Ankara  yıllardır var olan "memur kenti" kimliğinden sıyrılmaya başladı. Bugün başkent Anadolu'nun merkezi olarak adlandırılıyor ve iş dünyasında yaşanan gelişmelerle sadece çevresine değil tüm Anadolu'ya katkı sağlıyor. 


Sizce Ankara'nın marka bir şehir olması için gerekli çalışmalar yapılıyor mu? Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak siz "yeni Ankara" için ne tür çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz? 


"Yeni Ankara", tüm Anadolu'yu gerçek anlamda kucaklayabilecek, 7'den 70'e herkesin daha mutlu, konforlu yaşayabileceği, başkentimizi turistik açıdan görmek için çok sayıda nedenin olacağı, sanayisi ve ekonomisi ile Türkiye'ye yön verecek bir şehir olmalı. Bizler de Ankaralı sanayici ve işadamları olarak STK'lar ile birlikte kanaat önderleri olarak serzenişte bulunmayı kesip çözüm önerileri sunmalı ve bunları hayata geçirerek yeni Ankara'yı oluşturmalıyız.

 

Şirketleriniz Barışkent ve BA Grup'un gayrimenkul yatırımları hakkında bilgi verebilir misiniz?Bunların Ankara ve çevresine katkısı nedir? 


Ankara'mız özellikle doğu ve batı yönlerinde baş döndürücü bir hızla ilerliyor. 72 kilometre doğumuzda bulunan Kırıkkale'yi metropolüne katan Ankara'da yol boyunca Kızılırmak'ı çevreleyen yeşil vadi olarak bilinen alan hızla değer kazanıyor. Çok değil on yıl öncesine kadar çok uzak mesafede algılanan Polatlı, Ankara ile birleşti. Eskişehir yolunun Yapracık, Temelli gibi bölümlerinde büyük konut yatırımları başladı. Barışkent ve BA Grup olarak ilgi odağı haline gelen örnek projelerle yepyeni bir kentin temellerini attık. 3 bin dönümlük bir alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, hem bölge hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Eskişehir yolu üzerinde yer alan Temelli bölgesinin yanı sıra, Kırıkkale-Kızılırmak yeşil vadi kıyısı ve Kırşehir Hirfanlı Barajı'nda 1 milyar dolar civarında maddi değere sahip projemizle on binlerce kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca Temelli bölgesinde 233 milyon liralık bir yatının değerine sahip, 700 bin metrekarelik konut, ticaret ve sosyal tesis imarlı arsalar satın aldık. 


Ankara'ya yatırımcıların ilgisini nasıl buluyorsunuz? Şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi anlamında, yabancı yatırımcıların Ankara'da yatırım yapmasının önemi nedir? 


Gerek sanayi gerekse inşaat sektöründeki yatırımları ile hızla marka kent haline gelen Ankara'yı "büyüyen Türkiye'nin" en avantajlı kenti olarak tanımlıyorum. Gelişen ticaret, sanayi ve altyapı yatırımları Ankara'nın geleceğin "dünya ekonomi kenti" olacağını gösteriyor. Bu anlamda Ankara'daki değişimin özellikle yabancı yatırımcılar tarafından iyi okunması gerekiyor. 




Forbes


Geri Dön