02 / 05 / 2024

Barış Tansever Nişantaşı’nda dönerci açıyor!

Barış Tansever Nişantaşı’nda dönerci açıyor!

Barış Tansever, bir zenginler ve o dünyada var olmak isteyenlerin kulübü olan Sunset'in 20'inci yılında halka iniyor. Yeni bir marka yaratıp dönerci açıyor...



İstanbul gibi bir megapolde tek bir restoranla marka olmak hem de 20 yıl zirvede olmak kolay değildir. Barış Tansever bunu başaran ender isimlerden biri.

İstanbul’da yerli yabancı birçok lüks restoran markası bunu başaramadı. Büyük beklentilerle açılan, bir kaç yıl en trendy yerlerden olan mekanların çoğu birkaç yıl içinde yıldız gibi kaydı gitti.


Ancak Barış Tansever’in Sunset’i 20 yıldır aynı dekor, aşağı yukarı aynı yemekler olmasına rağmen ilk yıllardaki popülerliğini ve doluluk oranını koruyor.

Evet, Ulus sırtlarında boğaz manzarası muhteşem, yemekler lezzetli, standardı hiç bozmuyorlar. Ama biliyoruz ki yedi tepeli İstanbul’da benzer özelliklere sahip birçok yer var ve hiç biri böylesi bir grafiği sürdüremedi, sadık müşteri kitlesine sahip olamadı.


Kabul edelim ki Sunset bir zenginler ve o dünyada var olmak isteyenlerin kulübü oldu. Şimdi Barış Tansever kendini yiyecek-içecek sektöründe yeni konseptlerde sınamak istiyor. Ama bu kez hedef kitlesi orta sınıf. Nişantaşı’nda çok merkezi bir yerde bir dönerci açıyor.

Birkaç gün önce Nişantaşı’nda yeni mekanının hazırlıkları için koşuştururken karşılaştık. “Şarap fiyatlarımızla beni eleştirmekten vazgeç artık. Bak hem Sunset’in barını ‘brasserie’ye çevirdim, hem de halka indim dönerci açıyorum” dedi.


Doğrusunu söylemem gerekirse ben şarap fiyatlarının biraz daha adil olmasından yanayım tüm restoranlarda ki bu özellikle yeni açılanlarda dalga dalga yayılıyor. Ama Tansever yıllardır Sunset başarısını bu şartlarda sürdürüyorsa ondan politika değişikliği istemek yanlış. Önemli olan sürdürülebilir olması.

Yeni açacağı dönerciye gelince onun da Nişantaşı’nın hatta İstanbul’un en iyi, en güvenilir dönercilerinden biri olacağına eminim. Barış işine heyecanla sarılan, ne yaparsa yapsın en mükemmelini ortaya çıkarmak isteyen bir kişilik.

Fiyat-kalite dengesiyle de eminim bu kez bizi şaşırtacak bir yer açacak. Nişantaşı’nda kapısında kuyruklar olan bir yer yapar mı yapar. Bu kez dediği gibi halka iniyor...


Radikal



Geri Dön