15 / 05 / 2024

Barış Tansever dönerci mi açıyor

Barış Tansever dönerci mi açıyor

Barış Tansever, bir zenginler ve o dünyada var olmak isteyenlerin kulübü olan Sunset'in 20'inci yılında halka iniyor. Yeni bir marka yaratıp dönerci açıyor...

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada yaşanan barına krizine değinerek,  memurların ya toplu ev tuttuklarını ya da tayin isteyerek baba evine döndüklerini söyledi.

Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Fiyatlardaki düşüş daha da derinleşecek

Gayrimenkul piyasasında durgunluk sürerken, konut fiyatlarındaki artış hızı da düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarındaki son durumu değerlendiren Ekonomist Barış Soydan, düşüşün derinleşerek süreceğini belirtti.

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolardaki bankalar arası artış, Kapalıçarşı fiyatları ile makası azalttı!

Ünlü ekonomist Barış Soydan dün doların bankalar arasında 10 kuruş artmasıyla Kapalıçarşı ile arasındaki makasın daraldığını açıkladı. Peki dolar bugün bankalarda ve Kapalıçarşı'da ne kadar oldu?

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Konut sektöründe barınma krizi 'baka' sorununa dönüşüyor!

Şehir Plancısı ve İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe barınma krizine yönelik araştırmasında konut krizinin ‘’beka’’ sorununa dönüştüğünü açıkladı.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Barış Düzel ne zaman doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Dagi Giyim’de hangi alanda çalışıyor?

Barış Düzel kimdir? Hangi yılda doğdu? Nerede okudu? İş hayatına hangi pozisyonda çalışarak başladı? Ne zaman CEO yardımcısı oldu? Dagi Giyim’de hangi pozisyonda görev yürütüyor? İşte Barış Düzel ile ilgili merak edilenler...

Yeni Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı!

Gerçek ve tüzel kişilerin yurt dışında yer alan ancak kayıtlı olmayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının yurda getirilerek milli ekonomiye kazandırılmasına yönelik olan Varlık Barışı düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Kripto paralara vergi getirilmeli mi?

Barış Özbek, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde kripto varlıkların vergilendirilmesinin gerekli olup olmadığını kaleme aldı. İşte Burak Özbek'in 'Kripto varlık vergilendirilmeli (mi)?' başlıklı yazısı...

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Barış Tansever dönerci mi açıyor Haberi

Barış Tansever dönerci mi açıyor

İstanbul gibi bir megapolde tek bir restoranla marka olmak hem de 20 yıl zirvede olmak kolay değildir. Barış Tansever bunu başaran ender isimlerden biri.

İstanbul’da yerli yabancı birçok lüks restoran markası bunu başaramadı. Büyük beklentilerle açılan, bir kaç yıl en trendy yerlerden olan mekanların çoğu birkaç yıl içinde yıldız gibi kaydı gitti.


Ancak Barış Tansever’in Sunset’i 20 yıldır aynı dekor, aşağı yukarı aynı yemekler olmasına rağmen ilk yıllardaki popülerliğini ve doluluk oranını koruyor.

Evet, Ulus sırtlarında boğaz manzarası muhteşem, yemekler lezzetli, standardı hiç bozmuyorlar. Ama biliyoruz ki yedi tepeli İstanbul’da benzer özelliklere sahip birçok yer var ve hiç biri böylesi bir grafiği sürdüremedi, sadık müşteri kitlesine sahip olamadı.


Kabul edelim ki Sunset bir zenginler ve o dünyada var olmak isteyenlerin kulübü oldu. Şimdi...