27 / 04 / 2024

Bartın'daki konutların inşaatı başlıyor!

Bartın'daki konutların inşaatı başlıyor!

Bartın'da selin etkili olduğu bölgelerde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  sel nedeniyle evleri kaybeden vatandaşlar için kısa sürede konutların inşa edileceğini dile getirdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın'ın Ulus ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede inceleme gerçekleştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum evlerini kaybeden vatandaşların kısa süre içerisinde yeni evlerine kavuşacağını belirtti. 

El birliğiyle afetin yaralarının saralıcağını Kurum, şöyle konuştu:

 Bartın daki konutların inşaatı başlıyor!

"Devletimiz güçlü, milletimizle birlikte devlet-millet dayanışmasıyla inşallah her afette olduğu gibi bu afetin de üstesinden gelecektir. Tüm ticarethanelerin, araç gereçlerin, tarım alanlarının hasar tespitini Defterdarlığımız, Tarım İl Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle yapı hasarları tespitlerini yapıyoruz. Bu akşam tespitler kapsamında bir değerlendirme yapılacak. Yarın kısmi ödemelerimiz inşallah olacak. En geç 1 hafta içinde ödemelerin tamamı yapılacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Evi yıkılanlara  TOKİ  başkanlığımız yapmış olduğu Bartın merkezde konutlar var. İsteyenlere oradan, istemeyenlere burada arazi sorunları yoksa AFAD'dan hak sahibi olabiliyorlarsa AFAD üzerinden, olamıyorlarsa da Bakanlığımız Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü üzerinden inşaatlarına inşallah başlıyor olacağız."

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 


Geri Dön