10 / 05 / 2024

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla ülkemizde de rol model olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Güvercintepe,Şahintepe ve Ziya Gökalp mahallelerindeki kentsel yenileme projeleriyle modern ve depreme dayanıklı konutlar hayata geçiriliyor.

Aktarılan detaylara göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şahintepe Mahallesi’nde temeli atılan ve yapımı hızla süren yeni kentsel yenileme projesini yerinde inceledi. 

Başakşehir deki riskli bina stoku yüzde 13 e indi!

 “Kalıcı çözümler üretiyoruz”

Yaptığı açıklamada Başakşehir genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü kaydeden Başkan Kartoğlu, “Kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek, deprem ve doğal afetlere karşı daha dayanıklı konutlar üretebilmek adına kentsel yenilemeye büyük önem veriyoruz. Biz yola çıktığımız ilk gün bu konuda kalıcı çözümler üreteceğimizi belirttik. Hamdolsun, yolumuzdan da dönmedik. Başakşehir’in birçok lokasyonunda çalışmalarımıza başladık. Güvercintepe, Ziya Gökalp ve Şahintepe’de büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 
“Başakşehir’in vizyonunu yansıtacak”

Yaptığı son dakika açıklamasında Şahintepe Mahallesi’nde yapım çalışmalarına başlanan kentsel yenileme projelerinden sonra ada bazlı çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Başkan Yasinn Kartoğlu, “Hak sahibi komşularla beraber plan ve projelerimizi titizlikle hazırladık. Yeni etap konutlar aynı zamanda Başakşehir’in güzelliğini,sosyal donatı alanlarını ve vizyonunu da yansıtacak.” diye konuştu.

 

 Riskli bina stokunda hedef sıfır 

Açıklamasında hız kesmeden devam eden kentsel yenileme çalışmaları hakkında da önemli açıklamalar yapan Başkan Kartoğlu, “Biz vatandaşlarımızın ister bireysel, ister ada bazlı inşaatlarını yapabilmeleri amacıyla tüm süreçleri işletiyoruz. Deprem riskini de biliyoruz. El birliği ile binalarımızı yenilemek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stokunu kentsel yenileme çalışmalarıyla birlikte yüzde 13’e indirdik. 5 yıl içerisinde söz konusu bu rakamı sıfıra düşürme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.” dedi.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön