27 / 04 / 2024

Basit onarım izni!

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?



Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor.


Basit tamirat olarak tanımlanan faaliyetler, idareden izin alınmadan gerçekleştirilebilecek olan faaliyetler olarak karşımıza çıkıyor.


Basit tamirat ve tadilat kapsamında yürütülecek bu faaliyetlerde ruhsat alınması zorunluluğu bulunmuyor. Bir diğer ifade ile; ilgili idarelere müracaat edilmesi durumunda bu faaliyetlerin ruhsat gerektirmediğine ilişkin bir belge veriliyor. Bu hususta belediyeye verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


......... Belediye Başkanlığı’na




........... İlçesi, ………. Mahallesi, ……….. Pafta, ……. Ada, ……. Parsel sayılı yerdeki binama basit onarım yapmak istiyorum. Gerekli iznin verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : İskan belgesi birden fazla bağımsız bölüm için düzenlemiş yapılarda hissedar muvafakatı.



Esaslı onarım nedir?



Geri Dön