10 / 05 / 2024

basit tadilat için nasıl izin alınır

basit tadilat için nasıl izin alınır

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

Rönesans Holding’e ait olan ve İzmir'de yer alan Hilltown Alışveriş Merkezi'nin bahçesindeki izinsiz yapıları yasal hale getirmek için yaptığı imar planı değişikliği daha önce reddedilmesine rağmen yeniden Karşıyaka Belediyesi’nin gündemine getirildi.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Ferman Toprak Beykoz'daki lüks villasının tadilatını yapan işçilere saldırdı!

Ferman Toprak, Beykoz'daki lüks villasının tadilatı için çağırdığı işçilere sözlü tartışmanın ardından sopa ve silah kabzasıyla saldırdığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den 28 Mayıs için bir açıklama yapıldı. ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımının olmayacağını açıkladı. Alim "Seçimin sıhhati ve daha basit uygulanabilmesi için alımın olmaması daha iyi oldu. Seçimden sonra kontenjansız çay alımını sürdüreceğiz." diye konuştu.

Halkbank SMS atana 800 TL veriyor! Bu bomba fırsat için yapmanız gereken çok basit!

Halkbank başlattığı kampanya kapsamında sadece bir SMS ile 800 TL kazanmayı mümkün kılıyor! Detaylara göre, kampanya katılmak için gereken tek şey bir SMS göndermek. Gönderilen SMS sonrasında ise hemen hesaplara 800 TL yatırılıyor.

İndirimli market alışverişleri için, kartınız olması yeterli! İşte yapmanız gereken çok basit

Market harcamalarınızı 150 TL indirimle almak artık mümkün. İndirimi kazanmak için o kartı asla cebinizden çıkarmayın.

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...

TUBİTAK için toplantısı odası inşa ediliyor!

Ankara Mamak'ta bulunan binası için toplantı odası yapılmasına karar verilmişti. Toplantı odasının tadilatının Temmuz ayında tamamlanması bekleniyor. 

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Gaziantep'te iskeleden düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Gaziantep'te bir inşaatta çalışan Ali Çiftçi isimli inşaat işçisi tadilat için çıktığı binanın 5'inci katındaki iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Nidapark Küçükyalı'da 563 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Küçükyalı'da B9, B10 ve B11 Blokta revizyona gidildi ve ticari ünite sayısı 345 ve konut sayısı 218 olacak şekilde toplam 563 adet bağımsız bölüm için Tadilat Yapı Ruhsatları alındı.

Akyurt'taki Uyanık Kütüphane açılış için gün sayıyor!

Ankara’da Akyurt Belediyesi’nin Uyanık Kütüphane projesi hayata geçiriliyor. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık;“Tadilat işlemi inşallah en kısa süre içerisinde tamamlanacak.”dedi.

basit tadilat için nasıl izin alınır Haberi

basit tadilat için nasıl izin alınır

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor.


Basit tamirat olarak tanımlanan faaliyetler, idareden izin alınmadan gerçekleştirilebilecek olan faaliyetler olarak karşımıza çıkıyor.


Basit tamirat ve tadilat kapsamında yürütülecek bu faaliyetlerde ruhsat alınması zorunluluğu bulunmuyor. Bir diğer ifade ile; ilgili idarelere müracaat edilmesi durumunda bu faaliyetlerin ruhsat gerektirmediğine ilişkin bir belge veriliyor. Bu hususta belediyeye verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


......... Belediye Başkanlığı’na




........... İlçesi, ………. Mahallesi, ……….. Pafta, ……. Ada, ……. Parsel sayılı yerdeki binama basit onarım yapmak istiyorum. Gerekli iznin verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : İskan belgesi birden fazla bağımsız bölüm için...