11 / 05 / 2024

basit tamirat ve tadilat

basit tamirat ve tadilat

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

İşe girmek bu kadar basit! BOTAŞ sözlü sınavla 261 personel alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), çeşitli branş ve unvanlarda sözlü sınavla 261 personel alımı yapacağını duyurdu.

Doğal gaz, elektrik ve odun kömür faturalarını düşürmenin 14 basit yolu!

Hangi yolla ısınıyor olursanız olun ısınan mekanda sıcaklığı içerde tutmazsanız yaptığınız harcamanın bir kısmı havaya uçup gider. Alacağınız basit yöntemlerle faturalarınızı düşürebilirsiniz. İşte detaylar...

A101'de iç cephe boyası 99,95 TL! İşte A101 17 Mart 2022 fiyat listesi!

A101 17 Mart aktüel kataloğunu yayımladı. Baharın gelmesiyle evini temizlemek ve ya bahçesini yenilemek isteyen vatandaşlar için uygun fiyata tamirat ve tadilat gereçleri satışa sunulacak. İşte A101 17 Mart aktüel kataloğu fiyat listesi!

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Reşadiye'nin imar sorunu çözülmeyi bekliyor!

Reşadiye 2014 yılında köy statüsünden çıkarıldı ve büyük bir mahalle oldu. Reşadiye şehir merkezlerine çok yakın olmasına rağmen, çok basit imar ve alt yapı sorunlarından dolayı bir türlü hak ettiği şekilde gelişemiyor.

Şeker Finansal Kiralama'nın finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25 oldu!

Şeker Finansal Kiralama'nın 98 gün vadeli iskontolu finansman bonosunun yıllık basit faiz oranı yüzde 9,25, yıllık bileşik faiz oranı yüzde 9,57 ve nihai fiyatı 97,577 TL seviyesine revize edildi.

Asist Ev Tamirat ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asist Ev Tamirat ve Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İdris Kurt tarafından kuruldu.

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

Basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

Basit tamir ve tadil, yapılarda esaslı tadilat kapsamında olmayan tadiller oluyor. Peki, basit tamir ve tadil ruhsat gerektirir mi?

TBMM'de yapılan tadilatlara ilişkin 6 soru gündemde!

TBMM'de yapılan tamirat ve tadilatlar ile ofis telefonlarının yenilenmesine ilişkin olarak CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik soru önergesi hazırladı..

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin 5 soru sordu..

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

TBMM binasında yapılan tamiratlara ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, TBMM ana binada yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletti.

basit tamirat ve tadilat Haberi

basit tamirat ve tadilat

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor.


Basit tamirat olarak tanımlanan faaliyetler, idareden izin alınmadan gerçekleştirilebilecek olan faaliyetler olarak karşımıza çıkıyor.


Basit tamirat ve tadilat kapsamında yürütülecek bu faaliyetlerde ruhsat alınması zorunluluğu bulunmuyor. Bir diğer ifade ile; ilgili idarelere müracaat edilmesi durumunda bu faaliyetlerin ruhsat gerektirmediğine ilişkin bir belge veriliyor. Bu hususta belediyeye verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


......... Belediye Başkanlığı’na




........... İlçesi, ………. Mahallesi, ……….. Pafta, ……. Ada, ……. Parsel sayılı yerdeki binama basit onarım yapmak istiyorum. Gerekli iznin verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : İskan belgesi birden fazla bağımsız bölüm için...