10 / 05 / 2024

basit tamirat nedir

basit tamirat nedir

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Tiny House nedir? Nasıl yapılır? 

'Tiny house' hareketi, basitçe ifade etmek gerekirse, yaşadıkları alanları ve mekanları küçültmeyi tercih eden insanların başvurduğu sosyal bir hareket. Peki ‘Tiny house’ hareketi nedir? Nasıl yapılır?

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

2. sınıf inşaat nedir?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir?

Basit inşaat maliyetleri 2016!

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, basit inşaat nedir? Basit inşaat maliyetleri 2016 ne kadar?

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

Basit inşaat nedir?

Günümüzde inşa edilen lüks inşaat projelerinin yanı sıra, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat nedir? Basit inşaat özellikleri nelerdir? İşte yanıtı...

Mantolama nedir nasıl yapılır?

Mantolama nedir nasıl yapılır?: Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özelliklerine sahip ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. 3 kategoriye ayrılan sit alanları arasında 3. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

2. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özellikleri olan ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. Peki 2. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

basit tamirat nedir Haberi

basit tamirat nedir

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor.


Basit tamirat olarak tanımlanan faaliyetler, idareden izin alınmadan gerçekleştirilebilecek olan faaliyetler olarak karşımıza çıkıyor.


Basit tamirat ve tadilat kapsamında yürütülecek bu faaliyetlerde ruhsat alınması zorunluluğu bulunmuyor. Bir diğer ifade ile; ilgili idarelere müracaat edilmesi durumunda bu faaliyetlerin ruhsat gerektirmediğine ilişkin bir belge veriliyor. Bu hususta belediyeye verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


......... Belediye Başkanlığı’na




........... İlçesi, ………. Mahallesi, ……….. Pafta, ……. Ada, ……. Parsel sayılı yerdeki binama basit onarım yapmak istiyorum. Gerekli iznin verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : İskan belgesi birden fazla bağımsız bölüm için...