10 / 05 / 2024

basit tamirat izni

basit tamirat izni

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

Kocaeli Darıca'daki kaçak bina mühürlendi!

Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı'nın yönetiminde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olan Sezai Ata, kendisine ait çay bahçesi için 'basit tadilat' izni alarak kaçak bina yaptı. Gelen şikayetler üzerine kaçak yapı mühürlendi.

Tarihi binalara basit tadilat izni almak çok kolay!

Yılların getirdiği tahribata karşı binasını onarmak isteyen ancak uzun süren izin işlemlerden kaçınan tarihi bina sahipleri, Beyoğlu Belediyesi’ne gelerek gerekli olan bütün izinleri herhangi bir engele takılmadan kolayca alabiliyor.

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Konteyner için imar izni gerekli mi?

İmar Kanunu gereğince binaların inşası için ruhsat alınması zorunlu oluyor. İnşaatın bitme günü, ruhsatı alınan yapıya kullanma izninin verildiği tarih oluyor. Peki, konteyner için imar izni gerekli mi?

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Sit alanlarında yapılaşma izni!

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınmış oluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde veriliyor. İşte, sit alanlarında yapılaşma izni!

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Şişli'deki otoparka otel izni!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliklerinde son sözü bakanlık söyledi. Şişli’de otoparka otel izni verildi!

İdris Güllüce: 3. köprü inşaatı konut inşaatı kadar basit değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 3.köprüyle ilgili, "Bir sürü detaylar söyleniyor. Bu bir konut inşaatı gibi basit bir şey değil. İşte görüyorsunuz, yol inşaatı devam ediyor" dedi.

Yapı kullanma izni dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda mülkiyet hakkının kurulması için öncelikle yapı kullanma izni alınıyor. Yapı kullanma izni alınabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte yapı kullanma izni dilekçesi...

Yapı kullanma izni masrafları 2015!

Bina inşaatlarının tamamlanması halinde, yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. İzin alma sürecinde bazı masraflar ödeniyor. İşte yapı kullanma izni masrafları 2015...

Yapı kullanma izni ne zaman alınır?

Yapıların kullanılabilmesi için alınması gereken izin olan yapı kullanma izni, binanın resmi olarak bittiğini gösteriyor. Bu izin belli bir süre içinde bitirilen yapılara veriliyor. Peki, yapı kullanma izni ne zaman alınır?

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

basit tamirat izni Haberi

basit tamirat izni

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor.


Basit tamirat olarak tanımlanan faaliyetler, idareden izin alınmadan gerçekleştirilebilecek olan faaliyetler olarak karşımıza çıkıyor.


Basit tamirat ve tadilat kapsamında yürütülecek bu faaliyetlerde ruhsat alınması zorunluluğu bulunmuyor. Bir diğer ifade ile; ilgili idarelere müracaat edilmesi durumunda bu faaliyetlerin ruhsat gerektirmediğine ilişkin bir belge veriliyor. Bu hususta belediyeye verilecek dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


......... Belediye Başkanlığı’na




........... İlçesi, ………. Mahallesi, ……….. Pafta, ……. Ada, ……. Parsel sayılı yerdeki binama basit onarım yapmak istiyorum. Gerekli iznin verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : İskan belgesi birden fazla bağımsız bölüm için...