27 / 04 / 2024

Başkan Selvitopu'ndan '6306' sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

Başkan Selvitopu'ndan '6306' sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

Kentsel dönüşüm tartışmalarının yeniden alevlendiği bir dönemde 6306 sayılı yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, vatandaşın mülkiyet hakkına dikkat çekti.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak konuya dikkati çekti. Başkan Selvitopu,  6306 sayılı yasanın mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü bu yasa zar zor ev sahibi olabilmiş vatandaşlarımızın mülkiyet hakkını tehdit ediyor" dedi.

DİSK Emekli Sen Karabağlar Şubesi’nin düzenlediği birlik ve dayanışma toplantının açılışında konuşan Şube Başkanı Yanar, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesinden emekli olunmaz” sloganıyla çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Yanar, desteklerinden ötürü Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek, şube yöneticileriyle birlikte çiçek verdi.

Başkan Selvitopu da konuşmasına, 100. Yaşını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılara rağmen 100 yıllık Cumhuriyetin dimdik ayakta durduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, “Umutsuz olmaya gerek yok. Biz bir ve beraber oldukça, Cumhuriyet daha nice yüzyıllara aynı inanç ve kararlılıkla ulaşacaktır” dedi.

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin aldığı karardan sonra yaşanan tartışmalara değinen Başkan Selvitopu, hukukun herkese lazım olduğuna dikkat çekti. İşlerin sağlıklı yürümesi için hukuksal kaos yaşanmaması gerektiğini ifade etti.

Başkan Selvitopu ndan 6306 sayılı yasa çıkışı: Zar zor konut sahibi olanların mülkiyet hakkını tehdit ediyor!

KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Gerçek İzmir'de yer alan habere göre, Kentsel dönüşüm konusunda çıkan son yasanın yerel yönetimleri de yakından ilgilendirdiğini belirten Başkan Selvitopu, “Bu yasa vatandaşlarımızın mülkiyetle ilgili hak hukukunu, sahip oldukları değerleri yok edecek sakıncalar içeriyor" dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili hep şunu söylediklerinin altını çizen Selvitopu, "6306 sayılı yasa mutlaka değiştirilmeli. Bu baskıcı bir yasa ve vatandaşlarımızın zar zor edindikleri mülkleriyle ilgili tasarruflarını engelliyor" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm için aranan çoğunluk 3/2  şartının yüzde 50+1 olarak değiştirilmesi de kesinlikle doğru olmadığını söyleyen Selvitopu, "Zar zor sahip olduğunuz mülkünüzün elinizden gitme tehlikesi var. Bu konuda herkesin duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor." diye ifade etti.

Başkan Selvitopu konuşmasının sonunda tüm sendika üyelerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!


Geri Dön