30 / 04 / 2024

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel dev proje: Cumhuriyet Akademisi geliyor!

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel dev proje: Cumhuriyet Akademisi geliyor!

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’na özel Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Cumhuriyet Akademisi projesini Ankara'ya kazandırdı.



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı’nda ilçe tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Cumhuriyet Akademisi'ni Yenimahalle’ye kazandıracaklarını açıklayarak proje ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL BAŞKENT'TE DEV PROJE!

Yenimahalle Cumhuriyet Akademisi, Batıkent Turgut Özal Mahallesi’ne konumlanıyor. Yaklaşık 9 bin 921  metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan tesis, bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.

Tesis içerisinde; konser salonu, açık hava sineması, kütüphane, dijital kütüphane, kantin, çok amaçlı salon, kurs yerleri ve atölyeler yer alacak. İçerisinde otopark ve idari işlerin de bulunduğu eğitim tesisi, Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, sağlık bilişim ve spor gibi alanlarda çağdaş eğitim sistemine uygun olarak eğitim alması için hizmet verecek.

Geçen sene Sanayi Bakanlığı ve TÜİK iş birliğiyle ilçelerin gelişmişlik endeksine göre Yenimahalle'nin beşinci sıraya yükseldiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Çankaya’dan sonra Yenimahalle'nin geldiğini söyledi.

Ankara’daki ticaretin yüzde 41’i Yenimahalle’de olduğuna değinen Yaşar '' Ankara Ticaret Borsası, Gimat, Toptancı Hali, İvedik, Ostim organize sanayi bölgeleri gibi ticari alanlar bizde. Büyük otomotiv satış firmaları bizde. Hepsi ilçeye büyük katkı veriyor, istihdam oluşturuyor. Bir de eğitime çok büyük önem verdim. Keçiören’den, Sincan’dan, Etimesgut’tan Yenimahalle’deki devlet okullarına eğitim almaya gelen öğrenciler var. Kaliteli eğitim veren bu okullara büyük destek oluyoruz. İhtiyacını, altyapısını, üstyapısını, çevresini, temizliğini her şeyini yapıyoruz.'' dedi.

Başkentte Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel dev proje: Cumhuriyet Akademisi geliyor!

HAYALİMDE EĞİTİM AKADEMİSİ KURMAK VARDI!

Hüriyet  Ankara  Gazetesi'nde yer alan habere göre; eğitime destek verirken hayalinin bir de eğitim akademisi kurmak olduğunu söyleyen Yaşar 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi projesinin hayali olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Akademisi projesinde İçerisinde kütüphane, konferans salonu, etüt merkezleri, üniversite son sınıf ve üniversiteyi bitirenlerin de master altyapısını sağlayacak sınıflar bulunuyor.

Geçen sene temelleri atılan Cumhuriyet Akademisi Cumhuriyet’in 100. Yılı’na yetiştirilmeye çalışıldı. Açılış tarihi olarak, 29 Ekim’e yetiştirilmesi planlanıyor,  yetişmezse en geç kasım ayında hizmete açılması bekleniyor.

Yaşar Cumhuriyet Akadamisi için tüm hazırlıklarının neredeyse bittiğini belirterek ''Tüm malzemelerini aldık. Öğretmenlerini belirledik. '' ifadelerine yer verdi. 

Cumhuriyet Akadamisi'nde kafeteryalar, sınıflar, 700 kişilik kütüphane, bin kişilik konferans salonu yer alacak aynı  zamanda dışarıda da bir amfi bulunuyor.  Tüm imkânları sağlayan bir tesisin olacağını belirten Yaşar '' Burayı görenler bir üniversite kampüsüne benzetiyorlar. Gerçekten de üniversite gibi. ‘Bu bina üniversite binası olur’ diyorlar. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bir eğitim yuvası olarak kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

İstanbul ve Ankara'ya büyük proje! Bakan Uraloğlu açıkladı: Süper Hızlı Tren geliyor

Geri Dön