29 / 07 / 2024

Başkentteki ofisler altın üçgende yükseliyor!

Başkentteki ofisler altın üçgende yükseliyor!

Ankara' da elbette tüm ticari faaliyetlerde olduğu gibi tüm lojistiği kolay, toplu taşımaya yakın, otopark sorunu olmayan lokasyonlar tercih sebebi. Başkentteki altın üçgende ofis yoğunluğunun nedenlerini haberimizde bulunuyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Lakin Başkent kültürü içinde ofis seçerken, Bakanlıklara yakın olmak, devlet daireleri, kamu kurum ve kuruluşları ile komşuluk oldukça önemli. Besa Kule, "altın üçgen" olarak adlandırılan, Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü üçgeninin merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve  Ankara  Ticaret Odası'na yakınlığı ile hem bürokrasinin hem de iş dünyasının önemli bölgelerinin birinde inşa ediliyor. Öte yandan, kule karşısında yer alan 3.107 kişi kapasiteli amfitiyatro düzeni ve toplam 1.200 metrekarelik sahnesi ile Congresium Binası, Ankara'nın en büyük kapalı etkinlik alanlarından biri olup toplantı-etkinlik sirkülasyonu ile kendi ticari dinamiklerini oluşturmakta. Yoğun çalışma hayatı sırasında, çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak alışveriş olanağı ve toplantıları keyifli hale getiren yeme içme mekânları projenin yatay blokunda, çevreye de hizmet verecek şekilde çözümlenmiş. 


OFİSLERDE NEFES ALAN CEPHELER 

Mimar Ali Osman Öztürk imzasını taşıyan deko vorum MİMAR ÜMER [email protected] 7590 metrekare arsada, yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, 19 katta brüt 213 metrekarelik 76 ofis, yatay kütlenin zemin kotunda 9 metre yüksekliğe sahip galerili 25 birim ve üst katlarında 28 ofisten oluşuyor. Yatay blok orta avlusu ile gün ışığını kütleye alırken, sigara molaları için de çalışanlara ofislere yakın mesafeli bahçe olanağı sunuyor. 

Düşey blokta ise aynı işlevi her katta yer alan korunaklı balkonlar sağlıyor. Kapalı ortamda tekrarlanan işlerin ve mekanik iklimlendirme sistemlerinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri kanıtlanmış durumda. 

Konfor ve sağlık koşulları açısından iç ortam hava kalitesi en önemli kriterlerden biri. Besa Kule, her ofis biriminde çift cephede yer alan pencereleri ile doğal havalandırmaya olanak veriyor. Isıtma ve soğutma rejimini aynı anda devreye sokabilen sistem ile kuzey ve güney cepheli ofislerin farklı konfor talepleri karşılanabiliyor. 

'İstanbul^ AVMİei İstanbul'da halihazırda 52 tanesi proje aşamasında olmak üzere toplamda 157 adet alışveriş merkezi bulunuyor. 

2014 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla İstanbul'da faal durumda olan 105 alışveriş merkezinin toplam kiralanabilir alanı 4.142.632 m2 iken 2014 yılında tamamlanan alışveriş merkezleri ile bu rakamın 4.764.536 m2'ye çıkması bekleniyor. EVA Gayrimenkul Değerleme'den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya 2015'te kiralanabilir alanın yaklaşık % 14, 2016 yıl sonuna kadar da yaklaşık % 22 artacağını belirtiyor. 


AVRUPA YAKASI YİNE LİDER! 

Adetsel bazda inceleme yapıldığında alışveriş merkezlerinin % 73'ü İstanbul Avrupa yakasında, % 27'si ise Anadolu yakasında yer alıyor. Alışveriş merkezlerinin adet bazında ilçelere göre dağılımı incelendiğinde ise en fazla AVM'ye ev sahipliği yapan ilçeler Ataşehir, Bakırköy, Bahçelievler, Esenyurt, Şişli, Beşiktaş Ümraniye ve Başakşehir. 

Sigara molaları zaman ilişkisi Araştırmalar, sigara molası için bina dışına çıkan çalışanın günde üç kez mola vermesi koşulunda dahi çalışma saatlerinden kaybettiği süreye dikkat çekiyor. Bu anlamda işveren, nikotin bağımlılığı olmayan eleman talep etmekle birlikte performansı düşürmemek adına ofise yakın dış mekân istiyor. 

öneri Ofislerde güvenlik gece ile sınırlı değil Ofislerin güvenlik talebi sadece gece emniyetini sağlamakla sınırlı değil. 

Günümüzde güvenli ofisten beklenenler arasında artık güvenli-hızlı iletişim ağları, yedeklenen server hizmetleri ve siber güvenlik hizmetleri de var.


Habertürk


Geri Dön