28 / 04 / 2024

Baştaş Grup üretim kapasitesini günlük 10 bin metrekareye çıkardı!

Baştaş Grup üretim kapasitesini günlük 10 bin metrekareye çıkardı!

TAŞ ustası olmak için Kütahya'nın Gobel Koyu ndeki evinden kaçan Ahmet Baş, ustalığını teknolojiyle birleştirince günlük üretim kapasitesi 10 bin metrekareye ulaşan ve 500 kişiye istihdam sağlayan BAŞTAŞ'ı yarattı...



Türkiye'de beton parke üreten ilk beş firmadan biri olan BAŞTAŞ Grup, sanatçı inceliğiyle işledikleri taşlarla 35 yıldır yollara, meydanlara, parklara hayat veriyor. 



TAŞ ustası olmak için Kütahya'nın Gobel Koyu ndeki evinden kaçan Ahmet Baş, ustalığını teknolojiyle birleştirince günlük üretim kapasitesi 10 bin metrekareye ulaşan ve 500 kişiye istihdam sağlayan BAŞTAŞ'ı yarattı. 


Firma, Grup Bst one markalı patentli karo ve kent mobilyalarıyla Azerbaycan ve Libya'ya ihracata başladı. 

Türkiye'de beton parke üreten ilk beş firmadan biri olan BAŞTAŞ Grup, sanatçı inceliğiyle işledikleri taşlarla 35 yıldır yollara, meydanlara, parklara hayat veriyor. Kütahya, Tavşanlı ve Bandırma'daki şirketlerinde 500 kişinin istihdam edildiği BAŞTAŞ Grup, beton parke, tanm, otomotiv, inşaat ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 

Çiftçi olmamak için köydeki evinden kaçan BAŞTAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baş, çırak olarak başladığı taş döşeme işinden Türkiye'nin en büyük beton elemanlan üreticilerinden BAŞTAŞ'ı yarattı. Yollara döşediği her taşta geleceğinin hayallerini de inşa eden Ahmet Baş, çocukları Hüseyin, Osman, Gülhan'ın da ekibe katılmasıyla birlikte, yumurta tavukçuluğu üretiminin yapıldığı tanm sektöründe BAŞ Taıım, akaryakıtta BAŞTAŞ Petrol, otomotivde Kütahya Renault ve son olarak da Bandırma'da Hyundai bayiliği gruba katıldı. 

Grup en büyük atılımını ise Bst One patentli üıünleriyle karo ve kent mobilyaları üretimine geçmesiyle yaptı. Türkiye'nin döıt bir tarafına ürettikleri taşlan döşeyen BAŞTAŞ Grup, Bst one markasıyla Azerbaycan ve Libya gibi ülkelere ihracata başladı. Çin'den üretilen taşlarla meydanların yapılmasını içine sindiremediğini belirten BAŞTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Baş, "Hemen araştırmaya giriştim ve İtalya'dan getirttiğimiz makinelerle karo ve kent mobilyalan üretimine başladık. Artık Çin malı taşlara gerek kalmadan kendi taşlanmızı kendimiz üretiyoruz. Bu bölgede bu üretimi gerçekleştiren tek fabrikayız. Yarattığımız Bst one markasıyla yurtdışına ihracata başladık" diye konuştu. 


İŞİMİZİ ÖNCELİKLE BİZ BEGENMELİYİZ 



Babasının izinden ilerleyen BAŞTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Baş ise taş satmadıklarını belirterek, "İşimizin sırrı taşımızı A dan Z'ye biz üretiyoruz. Ürettiğimiz taşları satmıyoruz. Taşların döşeme işçiliğini de biz yapıyoruz. Taşın üretilmesi kadar önemli olan o taşların döşenmesi. Buna çok önem veriyoruz. Taşlar döşendiğinde belediye yönetimi beğenmiş olsa bile eğer biz beğenmediysek söker tekrar döşeriz. Bir işi öncelikle bizim beğenmemiz gerekir. Onun için her yaptığımız işi mutlaka gider yerinde görürüz" dedi. 


Hürriyet Bandırma 


Geri Dön