07 / 05 / 2024

Başvuran aileye 7 bin 200 lira verilecek! 12 ay boyunca ödeme devam edecek! Bu yardımdan yararlanmak için ne yapmalıyız

Başvuran aileye 7 bin 200 lira verilecek! 12 ay boyunca ödeme devam edecek! Bu yardımdan yararlanmak için ne yapmalıyız

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, programa başvuran aileler yıllık olarak 5 bin 400 lira ile 7 bin 200 lira arasında bir yardım gerçekleştirilecek. Peki bu yardımdan yararlanmak için ne yapmak gerek? Yardım, kimlere yapılacak? İşte detaylar…



'SOSYAL REFAHIN PAYLAŞIMI'

Bakan Yanık, bu yapmış oldukları yardımları 'sosyal refahın paylaşımı' şeklinde nitelendirdiklerini dile getirerek, "Bizim saha ziyaretlerimizde öngördüğümüz husus; engelli yok, yaşlı yok başvuran evde. Fakat hanenin nüfus ve gelir dengesine baktığımız zaman onun bir parça desteklemek lazım. Kriterlerin iyileştirilmesi lazım. Hiçbir mazereti yok. Fakat desteklenmesi lazım. Bizim aradığımız standart sosyal refaha olmuyor. O zaman dedik; 'biz hanelere destek verelim. Bu ailelerimize bir parça omuz verelim' Türkiye Aile Destek Programı bu şekilde çıktı ortaya. Program kapsamı sahilinde ilk ödemelerimizi 29 Temmuz günü gerçekleştirdik. İlk  ödemede 831 bin 383 vatandaşımızın hanesine 427 milyon Türk lirası ödemişiz. Bu programa emekliler, çalışanlar, esnaf, zanaatkar aynı zamanda özel sektör çalışanları da dahil oldu. Aylık kazanç ailelerin net asgari ücretin üçte birinden az olacak. Kriterimiz; sadece bu. Çalışıyor olması, emekli olması ya da özel sektörde çalışıyor olması önemli değil. Kişi başına düşen gelir hanede üçte birinden aşağıda ise o zaman diyoruz ki 'biz destekleyelim.' Başvurular önümüze geldikçe de incelemeye, değerlendirmeye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başvuran aileye 7 bin 200 lira verilecek! 12 ay boyunca ödeme devam edecek! Bu yardımdan yararlanmak için ne yapmalıyız

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin TL kredi sahibi olabilirsiniz! Başvurular bugün başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön