19 / 05 / 2024

Başvuru ekranı açıldı! Paraya ihtiyacı olanları ilgilendiriyor: Ödemeler PTT'den yapılacak

Başvuru ekranı açıldı! Paraya ihtiyacı olanları ilgilendiriyor: Ödemeler PTT'den yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal destekler sürüyor. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşlara yapılan kira yardımının detayları da netleşti. İşte kira yardımı ayrıntıları...



BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

ELEKTRİK YARDIMI NE KADAR?
1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (108 TL), 3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (144 TL), 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (180 TL) ve 5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (216 TL) verilecek.

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?
 450 TL ile 1.150 TL arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarı 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak değişim gösterecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön