01 / 05 / 2024

Başvurusunu eksiksiz yapana 9 ay boyunca 1.250 TL yatacak! 1 Ekim’de başlıyor! Acele edin!

Başvurusunu eksiksiz yapana 9 ay boyunca 1.250 TL yatacak! 1 Ekim’de başlıyor! Acele edin!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2023 – 2024 eğitim yılı kapsamında ortaöğretim ve yüksek öğretim burs miktarı belli oldu. Peki, müracaatlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar...



Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2023 – 2024 eğitim yılı kapsamında verilecek burs miktarını açıkladı. Ortaöğretim ve yükseköğretim için burs olanağı tanıyan kurum tüm öğrencilerin merakla beklediği müracaat tarihi ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci başı ne kadar burs vereceğini belirledi. Müracaatları resmi internet sitesi www.vgm.gov.tr internet sitesinden toplayacak olan kurum yine sonuçları yine internet adresi üzerinden yayınlayacak.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS MİKTARI NE KADAR?

VGM 2023-2024 eğitim yılında bu yılın ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750 TL, yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250 TL şeklinde kararlaştırdığını açıkladı.

Başvurusunu eksiksiz yapana 9 ay boyunca 1.250 TL yatacak! 1 Ekim’de başlıyor! Acele edin!

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğretim burs müracaatları 1 Ekim 2023’te başlayıp 15 Ekim 2023’e kadar devam edecek.

Yükseköğretim burs müracaat tarihi ise 2023 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerinin açıklanma durumuna göre netlik kazanacak.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs müracaatları kurum resmi internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacak. Müracaat şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesinden müracaat başlama tarihinden en az 15 gün önce duyurulacak.

Adaylar müracaatlarını bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden kolayca yapabilecek.

Başvurusunu eksiksiz yapana 9 ay boyunca 1.250 TL yatacak! 1 Ekim’de başlıyor! Acele edin!

KİMLER ORTAÖĞRETİM BURS BAŞVURULARINDAN YARARLANAMAZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim bursundan faydalananlar, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alanlar ve aynı zamanda, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç maaş alanlar ortaöğrenim bursundan faydalanamayacak.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi eğitim kurumlarında anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmiyor. T.C. vatandaşı olmayanlara da ortaöğrenim bursundan faydalanamıyor. Resmi eğitim kurumlarında örgün eğitim görürken burs almaya hak kazananların özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmiş yapmaları durumunda bursları kesiliyor.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURU EKRANI

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!

Geri Dön