03 / 05 / 2024

Bayındır kaplıcaları Bayındır Belediyesi’ne devredildi!

Bayındır kaplıcaları Bayındır Belediyesi’ne devredildi!

Termal turizmin Bayındır açısından son derece önemli bir unsur olduğunu kaydeden Başkan Sesli, "Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız" dedi




Yerel seçimlerden sonra işletmesi Diyanet İşleri Bakanlığı’na devredilen Ergenli’deki kaplıcaların işletmesi mahkeme kararıyla Bayındır Belediyesi’ne geçti


İzmir'in Bayındır ilçesinde, yerel seçimlerden sonra işletmesi Diyanet İşleri Bakanlığı'na devredilen Ergenli Kaplıcaları'nda zafer belediyenin oldu. Ergenli köyü halkı, tek geçim kaynaklarının ellerinden alındığı gerekçesiyle imza kampanyası başlatmış ve ılıcaların Bayındır'ın malı olduğunu öne sürmüşlerdi. Ardından Bayındır Belediyesi'nin yaptığı itiraz yerinde bulundu ve kaplıcalar  İzmir  Valiliği'nin kararıyla belediyeye verildi.

Alınan karardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Ergenli'deki toplam 17 odalı tesiste tadilat ve tamirat işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, kaplıcaların en kısa sürede hizmete gireceğini söyledi. Kaplıcaların Ergenli halkı için taşıdığı ekonomik öneme dikkat çeken Sesli, "Doğru karar alındı. Köy halkının dayanışma içinde inşa ettiği bu değer yine köylülerimizin oldu. Belediyemiz ise üzerine düşeni yaparak ılıcaların yeninden canlanması için çalışacak" dedi. Ergenli Mahallesi Muhtarı Haşmet Özbey de İzmir Valisi Mustafa Toprak'a teşekkür ederek, "Olumlu sonuç aldığımız için mutluyuz. Belediyemizin öncüğünde termal turizm ilçede tekrar değer kazanacak" diye konuştu.


Ergenli'nin kazancı

Termal turizmin Bayındır açısından son derece önemli bir unsur olduğunu kaydeden Başkan Sesli, "Yapacağımız cadde düzenlemeleri ve konaklama alanları ile bölgenin cazibe alanı haline gelmesi için çalışacağız. Pazar yerinde satış yapan kadınlarımızın bulundukları alanlara yeni düzenlemeler getireceğiz. Kendi öz malımıza sahip çıkacağız. Buranın eziyetini, sıkıntısını çeken Ergenli halkıdır. Kazancını da onlar sağlayacak" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön